Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Φωτιά» τα καύσιμα στα νησιά!

Ελλάδα 16:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Φωτιά» τα καύσιμα στα νησιά!

ΝΕΑ

«Φωτιά» τα καύσιμα στα νησιά!

ΝΕΑ

Είναι ξεκάθαρο, ότι ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ των διακοπών… ρουφιέται στις αντλίες των πρατηρίων.

Advertisement
Advertisement

Πολλοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα (και) των φετινών καλοκαιρινών διακοπών. Στα υψηλά κόστη μετακινήσεων, με όλους τους δυνατούς τρόπους και κυρίως με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, εάν μάλιστα ο ταξιδιώτης επιλέξει να μεταβεί με το αυτοκίνητό του, στον τελικό προορισμό, προστίθεται και αυτό του καυσίμου.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από την όμορφη Αστυπάλαια και μαρτυρά ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, έχει πάρει την ανιούσα με την τιμή του λίτρου στα 2,22 ευρώ! Αργότερα, «έπεσε» στο 1,98, που είναι και ο χαμηλότερος μέσος όρος στα Δωδεκάνησα, κατά τον μήνα Ιούλιο.

Η τιμή προκαλεί αίσθηση, αλλά δεν είναι η υψηλότερη που έχει καταγραφεί στα Δωδεκάνησα. Στην Μεγίστη, στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι ελάχιστα και από αυτά, τα περισσότερα είναι υπηρεσιακά, στις 24 Ιουλίου, ητιμή της αμόλυβδης έφτασε τα 2,27 ευρώ! Παραλογισμός…

Advertisement
Advertisement

Στις -ακόμα πιο τουριστικές, σε σχέση με τα Δωδεκάνησα- Κυκλάδες, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έφτασε και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε, την περασμένη εβδομάδα, τα 2,31 ευρώ το λίτρο!

Σε ανάλογα… φαρμακερές τιμές, κυμαίνονται τα νησιά του νομού Λέσβου, αλλά και τα Επτάνησα, που επίσης αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς, ειδικά τον Αύγουστο, ενώ μόνο η Κρήτη, διατηρεί τις τιμές των καυσίμων στον (ούτως ή άλλως υψηλό) μέσο όρο.