Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φόρος τιμής στην MC12 με σπέσιαλ εκδόσεις της Maserati MC20

Ελλάδα 7:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φόρος τιμής στην MC12 με σπέσιαλ εκδόσεις της Maserati MC20

ΝΕΑ

Φόρος τιμής στην MC12 με σπέσιαλ εκδόσεις της Maserati MC20

ΝΕΑ

Η Maserati γιορτάζει την 20η επέτειο της MC12, παρουσιάζοντας δύο πολύ ξεχωριστές εκδόσεις της MC20.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία της εμβληματικής MC12, η Maserati λανσάρει τις εκδόσεις Icona και Leggenda.

Αμφότερες δημιουργήθηκαν για να εκπροσωπήσουν από ένα κομμάτι ιστορίας της MC12 και ακριβώς επειδή είναι τόσο ξεχωριστές, μόλις 20 μονάδες από την κάθε μία θα διατεθούν.

Ξεκινώντας με την Maserati MC20 Icona, ο συνδυασμός άσπρου (Bianco Audace Matte) και μπλε (Blu Stradale) ξεχωρίζει αμέσως, θυμίζοντας έντονα την MC12 Stradale.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, ξεχωρίζει η ιταλική σημαία κάτω από το «MC20», καθώς κοιτάς το προφίλ του αυτοκινήτου, καθώς και το κάλυμμα του κινητήρα που είναι από ανθρακονήματα. Εντυπωσιακό είναι και το μπλε στις δαγκάνες των φρένων που δημιουργεί όμορφο κοντράστ με τις ζάντες χρωμίου.

Αναφορικά με την Maserati MC20 Leggenda, αποτίνει φόρο τιμής στην αγωνιστική MC12 GT1 της Vitaphone Racing. Η οποία κατέκτησε 27 νίκες στις κατηγορίες GT της FIA.

Στη μοντέρνα εκδοχή του εμβληματικού αγωνιστικού βλέπουμε έναν συνδυασμό των χρωμάτων Nero Essenza και Digital Mint Satte, με έντονες κίτρινες λεπτομέρειες.

Advertisement

Οι ζάντες είναι δύο αποχρώσεων του μαύρου (Nero Lucido και Nero Opaco) με μικρούς τονισμούς του Digital Mint και μαύρες δαγκάνες φρένων.

Το εσωτερικό των δύο εκδόσεων είναι επίσης πολύ ξεχωριστό χάρη στο πρόγραμμα Fuoriserie. Ο εξοπλισμός είναι φυσικά πλούσιος με αγωνιστικά καθίσματα, ηχοσύστημα Sonus Faber, έξτρα συστήματα υποβοήθησης και αρκετά ανθρακονήματα.

Advertisement

Το εσωτερικό της Icona ακολουθεί τον συνδυασμό Nero/ Blu, ενώ εκείνο της Leggenda είναι πιο… σκοτεινό. Επιπλέον, στα καθίσματα αναγράφεται η έκδοση όπως και στο κάλυμμα του κινητήρα.

Η Maserati δεν ανακοίνωσε κάποια αναβάθμιση σε ό,τι έχει να κάνει με την απόδοση, συνεπώς οι αλλαγές είναι αποκλειστικά αισθητικές, άρα οι Maserati MC20 Icona και Leggenda αποδίδουν 630 ίππους και 730 Nm ροπής.

Τέλος, η ιταλική εταιρεία δεν ανακοίνωσε ούτε τιμές, ούτε πόσες από τις 40 συνολικά μονάδες έχουν ήδη πουληθεί.

Advertisement