Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ford F-150 Lightning SuperTruck: Ο νέος βασιλιάς του Pikes Peak

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford F-150 Lightning SuperTruck: Ο νέος βασιλιάς του Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Ford F-150 Lightning SuperTruck: Ο νέος βασιλιάς του Pikes Peak

ΑΓΩΝΕΣ

Το F-150 Lightning SuperTruck της Ford Performance έκανε τον ταχύτερο χρόνο στην 102η εκδοχή της περίφημης ανάβασης.

Advertisement
Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό F-150 Lightning SuperTruck της Ford Perfomance ξεπέρασε κάθε εμπόδιο και κατέγραψε μια σημαντική επιτυχία στην 102η εκδοχή του Pikes Peak International Hill Climb, σημειώνοντας χρόνο 8:53,553, τον ταχύτερο μεταξύ 61 αυτοκινήτων.

Αυτό το αποτέλεσμα ήρθε λίγες μόλις μέρες μετά το νέο ρεκόρ του F-150 Ligthning SuperTruck στις κατατακτήριες δοκιμές του φετινού Pikes Peak International Hill Climb στην κατηγορία Open με χρόνο 3:32,831, επίδοση καλύτερη κατά περισσότερο από 7 δευτερόλεπτα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει το 2023 με χρόνο 3:39,939 το ηλεκτρικό SuperVan 4.2 της Ford Performance.

Ο Romain Dumas, ο οποίος οδήγησε το F-150 Lightning SuperTruck στην κορυφή του φετινού αμερικανικού αγώνα, ξεπέρασε ένα τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ανάβασης. Εξαιτίας αυτού, χάθηκαν περίπου 26 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, η άμεση αντίδραση του Dumas συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να ελαχιστοποιηθεί η χρονική απώλεια και να επιλυθεί γρήγορα το πρόβλημα, με τον Γάλλο οδηγό να επανέρχεται στον αγώνα και να τερματίζει στην 1η θέση πίσω από το τιμόνι του F-150 Lightning SuperTruck των 1.600 ίππων.

Για την κατασκευή του ηλεκτρικού SuperTruck από τη Ford Performance, η συμβολή της STARD (Stohl Advanced Research and Development) ήταν καθοριστική.

Επίσης, το SuperTruck ήταν εξοπλισμένο με αγωνιστικές ζώνες της Sparco, καθώς και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, σε συνδυασμό με ελαστικά P-Zero που εξέλιξε η Pirelli ειδικά για το ηλεκτρικό όχημα της Ford Performance.