Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Explorer EV: Ξεκίνησε η παραγωγή του στην Κολωνία

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Explorer EV: Ξεκίνησε η παραγωγή του στην Κολωνία

ΝΕΑ

Ford Explorer EV: Ξεκίνησε η παραγωγή του στην Κολωνία

ΝΕΑ

Το νέο Explorer είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που κατασκευάζεται στο νέο της Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων και πλέον είναι έτοιμο για τις πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του νέου Ford Explorer EV στην πρώτη αποκλειστική μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας στην Ευρώπη μετά από επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μεταμόρφωσε μια ιστορική εγκατάσταση σε «εργοστάσιο του μέλλοντος».

Αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για την παραγωγή μιας ολοκαίνουργιας γενιάς ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων για την Ευρώπη, το νέο Explorer είναι το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του Κέντρου Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία.

Ένα δεύτερο EV, που θα είναι σπορ crossover, θα αποκαλυφθεί σύντομα και θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις αργότερα μέσα στη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford Explorer συνδυάζει την γερμανική μηχανολογία και την αμερικανική φιλοσοφία με ανώτερες στάνταρ προδιαγραφές, οι οποίες περιλαμβάνουν ηλεκτρικά συστήματα κίνησης με μπαταρία που εξασφαλίζουν μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την οδήγηση και αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

Αναφορικά με το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων της Ford στην Κολωνία, εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και εκατοντάδες υπερσύγχρονα ρομπότ που λειτουργούν σαν σε χορογραφία, τα οποία θα δημιουργούν μια νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων.

Το σύστημα «ψηφιακών διδύμων» της μονάδας παρακολουθεί και υποστηρίζει τους χειριστές της γραμμής παραγωγής για την επίτευξη υψηλών προτύπων ποιότητας.

Advertisement

Το Κέντρο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην Κολωνία υποστηρίζεται από μηχανές αυτομάθησης και περισσότερα από 600 νέα ρομπότ που εκτελούν εργασίες συγκόλλησης, κοπής, κερώματος, βαφής και συναρμολόγησης, σε μία πολύπλοκη χορογραφία.

Το νέο κέντρο ελέγχου της μονάδας παρακολουθεί ολόκληρη τη διαδικασία συναρμολόγησης σε πραγματικό χρόνο – ακόμα και την ποσότητα των επιμέρους εξαρτημάτων και βιδών σε κάθε σταθμό εργασίας.

Advertisement

Το «ψηφιακό δίδυμο» του εργοστασίου απεικονίζεται σε μια γιγαντιαία οθόνη αφής που περιέχει όλους τους σταθμούς εργασίας και παρέχει πληροφορίες που σχετίζονται με τα εργαλεία, την παράδοση υλικών, την ασφάλεια εργασίας και πολλά άλλα.