Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Flyover Θεσσαλονίκης: Σε άλλες ταχύτητες η εξέλιξη του έργου

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Flyover Θεσσαλονίκης: Σε άλλες ταχύτητες η εξέλιξη του έργου

ΝΕΑ

Flyover Θεσσαλονίκης: Σε άλλες ταχύτητες η εξέλιξη του έργου

ΝΕΑ

Οι νέες εκτιμήσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την πορεία των εργασιών.

Advertisement
Advertisement

Ευρεία σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κατασκευής του flyover Θεσσαλονίκης στο κυκλοφοριακό και για την καλύτερη διαχείριση της οδικής συγκοινωνίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (10/7), στο Διοικητήριο.

Η σύσκεψη έγινε  παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, των δύο υφυπουργών, Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου και Βασίλη Οικονόμου, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστα Γκιουλέκα, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου, του προέδρου της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες, που αναλήφθηκαν και θα αναληφθούν στο προσεχές διάστημα, σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των έργων στις υποδομές και στις συγκοινωνίες και οι οποίες θα διαμορφώσουν, με την ολοκλήρωση τους, τον «νέο συγκοινωνιακό χάρτη» της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα επαναβεβαιωθηκε ότι κάθε δεκαπενθήμερο θα συνεδριάζει το συντονιστικό, ώστε να αξιολογούνται και να επικαιροποιουνται οι δράσεις και οι παρεμβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Ο κ. Σταϊκούρας μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι το έργο του flyover, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ανάδοχου εταιρίας, κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, θα υλοποιείται με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες. «Σήμερα για πρώτη φορά ακούσαμε από την ανάδοχο εταιρεία να εκφράζει την ικανοποίησή της, διότι πλέον έχουν αποδοθεί τα περισσότερα μέτωπα, οπότε το έργο μπορεί να τρέξει με ακόμη υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που είχε έως τώρα. Που, σήμερα, έχει 200 εργαζόμενους και 50 βαρέα οχήματα να υλοποιούν το έργο», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, ο υπουργός επισήμανε ότι «τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ενώ στο μεσοδιάστημα έγιναν προσλήψεις επιπλέον οδηγών, οπότε τα λεωφορεία, πρακτικά, στους δρόμους Θεσσαλονίκης είναι και καλύτερα και περισσότερα». Ταυτόχρονα ανέφερε: «έχουμε δεσμευτεί και θα υλοποιηθεί απόλυτα, η λειτουργία του μετρό στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2024. ‘Αρα, στο πεδίο των μέσων μαζικής μεταφοράς υλοποιούμε, εν τοις πράγμασι, τις δεσμεύσεις, που είχαμε αναλάβει πριν από κάποιους μήνες».