Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Fiat: Προ των πυλών και υβριδικό 500αράκι!

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Fiat: Προ των πυλών και υβριδικό 500αράκι!

ΝΕΑ

Fiat: Προ των πυλών και υβριδικό 500αράκι!

ΝΕΑ

Θέμα ημερών οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Stellantis, για μια ήπια υβριδική έκδοση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, συναντιέται τη Δευτέρα (27/5) με τους εκπροσώπους των συνδικάτων της Fiat και αναμένεται να ανακοινώσει, ότι το πλήρως ηλεκτρικό 500e θα αποκτήσει ένα… υβριδικό αδελφάκι.

Η κίνηση θα δώσει μεγάλη ώθηση στο ιστορικό εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο, αλλά την ίδια ώρα φιλοδοξεί να δώσει πολύτιμες εμπορικές ανάσες και στο διαχρονικό αυτοκίνητο πόλης.

Το τρέχον μοντέλο με θερμικούς κινητήρες, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2007, κατασκευαζόταν τα τελευταία χρόνια στην Πολωνία, όπου η παραγωγή έχει ήδη σταματήσει. Το 500e είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και «πατάει» σε διαφορετική πλατφόρμα η αρχιτεκτονική της οποίας χαρακτηρίστηκε αμιγώς ηλεκτρική, επομένως η χρήση της για μια ήπια υβριδική έκδοση, προκαλεί αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Μάρτιο, η Stellantis είχε ζητήσει από τους προμηθευτές προσφορές για αύξηση της παραγωγής του 500e -στο Mirafiori– σε 175.000 μονάδες ετησίως, από τις 77.260 που κατασκευάζονταν το 2023.

Ένας σημαντικός λόγος που η Fiat είναι έτοιμη να κάνει αυτή την κίνηση είναι επειδή το προηγούμενο βενζινοκίνητο 500, δεν μπορεί πλέον να πωληθεί στην Ευρώπη. Δεν ήταν πιστοποιημένο για να πληροί τους νέους κανονισμούς ασφάλειας και κυβερνοασφάλειας που η Ευρωπαϊκή Ένωση όρισε για τις ταξινομήσεις νέων οχημάτων. Οι νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ στις 7 Ιουλίου.

Ο νέος στόχος των 200.000 μονάδων παραγωγής περιλαμβάνει την προσθήκη 125.000 βενζινοκίνητων μοντέλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής. Επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει, για την ώρα, αλλά λογικά το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης, θα συνδυαστεί με τον κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου FireFly, απόδοσης 70 ίππων.