Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari, Lotus, Maserati και Porsche πωλούνται στην Ελλάδα…

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari, Lotus, Maserati και Porsche πωλούνται στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Ferrari, Lotus, Maserati και Porsche πωλούνται στην Ελλάδα…

ΝΕΑ

Πανάκριβα μοντέλα που οι περισσότεροι φίλοι του αυτοκινήτου ονειρεύονται αλλά είναι για λίγους έχουν ταξινομηθεί τον Μάιο στην Ελλάδα…

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων πηγαίνουν αρκετά καλά στην Ελλάδα και συνεχώς κερδίζουν έδαφος συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Ήδη από τις αρχές του μήνα έως και την Τετάρτη 29 Μαΐου οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 11.316 μονάδες και ήταν αυξημένες σε ποσοστό 6,3% συγκριτικά με το 2023.

Στη… μάχη για τις πρώτες θέσεις, Toyota, Suzuki, Fiat, Hyundai και Peugeot μονοπωλούν το ενδιαφέρον έχοντας σχεδόν μερίδιο που φτάνει το 60%. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι υπόλοιπες μάρκες, αλλά ορισμένες από αυτές σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Newsauto, τις τελευταίες ημέρες και λίγο πριν το κλείσιμο του μήνα, μάρκες που όλοι λίγο πολύ έχουν ονειρευτεί ταξινόμησαν μοντέλα που δεν βλέπεις κάθε μέρα στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari διέθεσε την Τρίτη 28 Μαΐου μία 296 GTB. Η συγκεκριμένη εφοδιάζεται με κινητήρα βενζίνης 3.0 λίτρων που αποδίδει 830 ίππους και συνδυάζεται με υβριδική τεχνολογία (Plug-in hybrid). Με τέτοια νούμερα είναι λογικό να έχει εκρηκτικές επιδόσεις καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 2.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 330 χλμ./ώρα.

Δίλιτρη Lotus και ηλεκτρική Maserati

Με τη σειρά της η Lotus ταξινόμησε δύο ολοκαίνουργιες Emira και συγκεκριμένα αυτές με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων που προέρχεται από την Α45 AMG. Το βρετανικό μοντέλο κοστίζει κοντά στις 130.000 ευρώ και οι συγκεκριμένες «έβαλαν» πινακίδες στις 29 Μαΐου.

Advertisement

Η Maserati με τη σειρά της έχει ταξινομήσει δύο Grecale, μία υβριδική και μία αμιγώς ηλεκτρική. Η τελευταία μάλιστα είναι και η πρώτη ηλεκτρική που πουλήθηκε στην Ελλάδα και κοστίζει περισσότερα από 120.000 ευρώ.

Σφαίρα πάει η Porsche

Advertisement

Τέλος η Porsche συνέχισε τις πολύ καλές πωλήσεις της και ήδη πριν κλείσει ο μήνας έχει ταξινομήσει 17 αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα έχει διαθέσει αρκετές Cayenne, Cayman, Boxster και την αμιγώς ηλεκτρική Taycan.

Περιμένουμε να… κλείσει ο μήνας για να μάθουμε αν μας επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις με τόσο ποθητά αυτοκίνητα.

Advertisement