Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξι μάρκες στην Ελλάδα πουλάνε πάνω από το 50% των αυτοκινήτων

Ελλάδα 12:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξι μάρκες στην Ελλάδα πουλάνε πάνω από το 50% των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Έξι μάρκες στην Ελλάδα πουλάνε πάνω από το 50% των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ευρωπαϊκά, ιαπωνικά και κορεατικά αυτοκίνητα βρίσκονται στις προτιμήσεις των Ελλήνων αγοραστών

Advertisement
Advertisement

Οι επιλογές για καινούργιο αυτοκίνητο στην Ελλάδα είναι πάρα πολλές με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει ανάμεσα από εκατοντάδες μοντέλα. Συνολικά οι εταιρείες που έχουν διαθέσει καινούργια αυτοκίνητα στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του έτους και συγκεκριμένα μεταξύ Ιανουαρίου – Ιουνίου, αγγίζουν τις 51.

Άλλες πουλάνε πολύ, άλλες λιγότερο. Ιδιαίτερα προσιτά σε τιμέςαυτοκίνητα (όπως τουλάχιστον τα ξέραμε στο παρελθόν) πλέον δεν υπάρχουν, κυρίως λόγω των ιδιαίτερα αυστηρών προδιαγραφών ασφάλειας και ρύπων, που ανάγκασαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να τοποθετήσουν τεχνολογία και στην τελική να αυξήσουν το κόστος παραγωγής κλπ. Οπότε βλέπουμε τους τιμοκαταλόγους να διαμορφώνονται από μεσαίες (είπαμε δεν υπάρχουν χαμηλές) τιμές έως αυτές που αγγίζουν το κόστος μίας… βίλας.

Ποιες είναι οι 6 μάρκες

Η μαζική ζήτηση όμως επικεντρώνεται σε λίγες μάρκες που διαθέτουν μοντέλα που μπορούν να τα αποκτήσου οι περισσότεροι. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), έξι εταιρείες διαθέτουν αυτοκίνητα πάνω από το 50% των συνολικών πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τις μάρκες, Toyota, Suzuki, Peugeot, Citroen, Hyundai και Opel. Το συνολικό ποσοστό που έχουν, αναφορικά με το μερίδιο αγοράς, αγγίζει το 53%. Αν μετατρέψουμε το ποσοστό σε αριθμό ταξινομήσεων, αυτό αγγίζει τις 41.349 μονάδες, από τις 78.020 που αφορούν στο σύνολο της αγοράς.

Επιλογές ανά χώρα

Όπως μπορείτε να δείτε οι επιλογές επικεντρώνονται κυρίως σε ιαπωνικά, γαλλικά, κορεατικά και γερμανικά αυτοκίνητα.

Πωλήσεις & Ποσοστά (Ιαν.-Ιουν. 2024)
Toyota 13.059 (Toyota Ελλάς 16,7%)
Suzuki 6.497 (Ομιλος Σφακιανάκη 8.,3%)
Peugeot 6.284 (Ομιλος Σιγγελίδη 8,1%)
Citroen/DS 5.875 (Ομιλός Σιγγελίδη 7,5%)
Hyundai 5.295 (Ομιλος Βασιλάκη 6,8%)
Opel 4.339 (Ομιλός Σιγγελίδη 5,6%)