Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Euro NCAP: Τα πρόσφατα αποτελέσματα των crash tests

Ελλάδα 13:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Euro NCAP: Τα πρόσφατα αποτελέσματα των crash tests

ΝΕΑ

Euro NCAP: Τα πρόσφατα αποτελέσματα των crash tests

ΝΕΑ

Τα στελέχη του Euro NCAP πραγματοποίησαν τι δοκιμές πρόσκρουσης στα νέα μοντέλα των εταιρειών και όπως κάθε φορά υπήρξαν εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Μία από αυτές ήταν το γεγονός ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Xpeng G6 (αρχική φωτογραφία) απέσπασε πέντε αστέρια στην αξιολόγηση του Euro NCAP. Συγκεκριμένα, το κινεζικό μοντέλο βαθμολογήθηκε με 88% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, με 85% στην προστασία των παιδιών, με 81% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και με 75% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Πέντε αστέρια, δηλαδή την υψηλότερη διάκριση, πήρε και το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Audi A6 e-tron. Το πολυτελές SUV πήρε 91% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 92% στην προστασία των παιδιών, με 81% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 80% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Την ανώτατη διάκριση πέντε αστέρων του Euro NCAP κατάφερε να έχει και το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer το οποίο κατασκευάστηκε για την ευρωπαϊκή αγορά. Όπως αποδείχτηκε από τη διαδικασία των δοκιμών πρόσκρουσης η βαθμολογία του ήταν 89% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% στην προστασία των παιδιών, 80% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 72% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαία διάκριση και για το νέο Subaru Crosstrek, με ποσοστά 83% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 90% στην προστασία των παιδιών, 85% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 72% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Οι άνθρωποι της Subaru είδαν και το νέο Impreza να αποσπά πέντε αστέρια στη διαδικασία αξιολόγησής του από τον Euro NCAP. Συγκεκριμένα, το μοντέλο συγκέντρωσε 83% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 90% στην προστασία των παιδιών, 84% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 72% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Η ανώτατη διάκριση του οργανισμού δόθηκε και στη νέα Mercedes-Benz E-Class. Το πολυτελές γερμανικό μοντέλο απέσπασε υψηλή βαθμολογία σε κάθε τομέα αξιολόγησής του που ήταν: 92% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 90% στην προστασία των παιδιών, 84% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 87% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement

Επίσης, με πέντε αστέρια βαθμολογήθηκαν και τα καινούργια Skoda Kodiaq, Skoda Superb και Volkswagen Passat.

Το καινούργιο Renault Captur πήρε τέσσερα αστέρια στα crash test του Euro NCAP, με το βασικό πακέτο εξοπλισμού. Αναλυτικότερα, συγκέντρωσε ποσοστό 76% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 80% στην προστασία των παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 69% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Advertisement

Τέσσερα αστέρια απέσπασε και το καινούργιο Renault Symbioz με ποσοστό 73% στην προστασία των ενήλικων επιβατών, 80% στην προστασία των παιδιών, 76% στην προστασία των πεζών και δικυκλιστών και 69% για τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης, έγκαιρης ενημέρωσης και υποβοήθησης του οδηγού.

Τέλος, το νέο Jeep Avenger αξιολογήθηκε με τρία αστέρια. Σύμφωνα με τοuς ανθρώπους του Euro NCAP αυτό συνέβη τόσο επειδή δεν σημείωσε υψηλό ποσοστό στην προστασία παιδιών σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης όσο και επειδή τα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης που διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό του δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.