Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι κάνεις το παιδί σου από νωρίς «αυτοκινητάκια»

Ελλάδα 14:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι κάνεις το παιδί σου από νωρίς «αυτοκινητάκια»

ΝΕΑ

Έτσι κάνεις το παιδί σου από νωρίς «αυτοκινητάκια»

ΝΕΑ

Εάν το παιδί σου αγαπάει ήδη τα αυτοκίνητα ή θέλεις να τον μυήσεις στον μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών, μόλις βρέθηκε το ιδανικό δώρο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην το θυμάστε όλοι, αλλά κάποτε υπήρχαν μινιατούρες των Mercedes-Benz SL και Porsche 911, ιδανικές για να χωράει ένα παιδί έως 5 ετών και να το οδηγεί σε ανοιχτούς χώρους. Τώρα, αμφότερα πωλούνται μέσω eBay και όποιος προλάβει θα κάνει ένα εκπληκτικό και… πανάκριβο δώρο στο παιδί του.

Τα δύο μικρά αυτοκίνητα κατασκευάζονταν τις δεκαετίες ’80 και ’90 από την πολωνική Alpha, με 2.000 μονάδες να βγαίνουν συνολικά από το εργοστάσιο.

Δύο δημοφιλέστατα μοντέλα ήταν η γενιά R129 της Mercedes-Benz SL και η κλασική Porsche 911. Φυσικά, η Alpha είχε πάρει ειδική άδεια από τις δύο εταιρείες πριν τα λανσάρει.

Advertisement
Advertisement

Σχετικά με τα συγκεκριμένα που τώρα πωλούνται, η Mercedes είναι σαν καινούρια. Οι προβολείς της είναι λειτουργική, όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ η ανοιχτή καμπίνα αποτελείται από ένα κάθισμα, τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων, αναλογικό πίνακα οργάνων και μερικούς διακόπτες.

Στο πίσω μέρος της βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας στα 127 κ.εκ. της Briggs & Stratton. Ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο δύο ταχυτήτων, ενώ υπάρχει και όπισθεν.

Η Porsche 911 έχει τις ίδιες διαστάσεις, μόνο που έχει δεχθεί αρκετές αναβαθμίσεις από όταν πρωτοκατασκευάστηκε το 1989. Και εκείνη έχει μόνο ένα κάθισμα, την ώρα που το αμάξωμα είναι πιστή αντιγραφή της έκδοσης Turbo.

Advertisement

Ο κινητήρας της είναι ο Honda G100 των 83 κ.εκ. και βοηθάει το αυτοκινητάκι να επιταχύνει μέχρι τα 40 χλμ./ώρα. Κάτι που μπορεί να περιοριστεί μηχανικά, εάν δε θέλετε το παιδί σας να το παίζει από νωρίς Σουμάχερ.

Όπως και στη Mercedes, η Porsche έχει διατηρηθεί σε εξαιρετικά κατάσταση τόσο αισθητικά όσο και μηχανικά. Για αυτό και κοστίζουν πολλά χρήματα, με την Mercedes να πωλείται για 9.600 ευρώ και την Porsche για 10.900 ευρώ, πάντα μέσω του eBay.

Advertisement