Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμος ο μεγάλος ιαπωνικός συνασπισμός

Ελλάδα 11:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμος ο μεγάλος ιαπωνικός συνασπισμός

ΝΕΑ

Έτοιμος ο μεγάλος ιαπωνικός συνασπισμός

ΝΕΑ

Μπροστά στον κίνδυνο των Κινέζων, οι Ιάπωνες αποφασίζουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για τα χρόνια που έρχονται.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan και η Honda δημιουργούν μια νέα συμμαχία που επικεντρώνεται στα ηλεκτρικά οχήματα επόμενης γενιάς, που καθορίζονται από λογισμικό, με στόχο να συμπεριλάβουν στη συνεργασία τους και τη Mitsubishi Motors.

Η σύμπραξη αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας έναντι παγκόσμιων αντιπάλων όπως η Tesla και οι Κινέζοι κατασκευαστές.

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού ένα σύστημα λογισμικού για τα αυτοκίνητα, με σχέδια για έναρξη μαζικής παραγωγής μετά το 2027.

Advertisement
Advertisement

Θα προμηθευτούν επίσης από κοινού ηλεκτροκινητήρες, μετατροπείς και διάφορα συστήματα και θα τυποποιήσουν τις προδιαγραφές των μπαταριών των EV μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η Nissan σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μπαταρίες ιόντων λιθίου από την κοινοπραξία της Honda με την LG Energy Solution από το 2028.

Η συμμαχία, η οποία θα μπορούσε να παράγει 8,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως μαζί με τη Mitsubishi, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nissan Makoto Uchida και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Honda Toshihiro Mibe.

Advertisement

Η συνεργασία αυτή έρχεται καθώς οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται να συμβαδίσουν με τον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Και οι δύο εταιρείες διερευνούν διάφορα μοντέλα συνεργασίας, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας κοινής εταιρείας.

Advertisement

Η κοινοπραξία θα αξιοποιήσει τον κοινό προμηθευτή Hitachi Astemo για εξαρτήματα ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί τη δέσμευση της Honda να καταργήσει σταδιακά τους κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040 και τις προσπάθειες της Nissan να αναζωογονήσει τη σειρά των ηλεκτρικών της.

Η συνεργασία αναμένεται να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους και τεχνολογικές εξελίξεις, τοποθετώντας τη Nissan και τη Honda σε θέση να ανταγωνιστούν καλύτερα στην ταχέως εξελισσόμενη αγορά EV.

Advertisement