Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο (σχεδόν) το Hyundai Ioniq 9!

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο (σχεδόν) το Hyundai Ioniq 9!

ΝΕΑ

Έτοιμο (σχεδόν) το Hyundai Ioniq 9!

ΝΕΑ

Στη Hyundai, ολοκληρώνουν σταδιακά τη δημιουργία του νέου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου το οποίο θα είναι το κορυφαίο στην γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου τρία χρόνια η Hyundai παρουσίασε το πρωτότυπο Seven (φωτογραφίες), ένα όχημα το οποίο προμήνυε ένα μεγάλων διαστάσεων αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Τα στελέχη της είχαν δηλώσει τότε ότι θα το εξέλισσαν με σκοπό να το βάλουν σε διαδικασία παραγωγής και όπως όλα δείχνουν αυτό θα γίνει πράξη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νοτιοκορεατική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει το καινούργιο μοντέλο της προς το τέλος του έτους που διανύουμε. Το Ioniq 9, όπως θα ονομάζεται, θα είναι αντίστοιχο του Kia EV9.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι μέχρι πρότινος οι άνθρωποι της Hyundai άφηναν να εννοηθεί ότι η ονομασία του θα είναι Ioniq 7, όμως άλλαξαν γνώμη και επέλεξαν την Ioniq 9 για να μην φαίνεται ότι είναι μικρότερο του Kia.

Πέραν αυτού, τον περασμένο Μάρτιο ο Όμιλος Hyundai παρουσίασε και το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Genesis Neolun, από το οποίο θα προέλθει το GV90 (όπως πιθανότατα θα ονομαστεί).

Το Ioniq 9 βασίζεται στην πλατφόρμα e-GMP, την ίδια που έχει το EV9. Αυτό σημαίνει πως το καινούργιο μοντέλο της Hyundai θα έχει τις ίδιες μπαταρίες και την ίδια μέγιστη ισχύ με το Kia, δηλαδή συσσωρευτές 99,8 kWh και μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 385 ίππους.

Advertisement

Επίσης, δεν θα είναι έκπληξη εάν υπάρξει και η έκδοση N του νέου μοντέλου μελλοντικά. Ήδη οι άνθρωποι της Kia εξελίσσουν την αντίστοιχη εκδοχή του EV9 στο Nürburgring-Nordschleife, συνεπώς δεν θα είναι περίεργο εάν δημιουργηθεί και το Ioniq 9 N, χρησιμοποιώντας τους δύο ηλεκτροκινητήρες του Ioniq 5 N οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 650 ίππους.

Οι πληροφορίες για το καινούργιο μοντέλο αναφέρουν ότι το αμάξωμά του θα διατηρήσει τη γενική γραμμή του πρωτότυπου Seven, άρα θα είναι καμπύλο, όπως και τη γενικότερη μορφή των φώτων. Τέλος, η διαμόρφωση του ταμπλό στο Ioniq 9 αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του νέου Santa Fe.

Advertisement