Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο κατά 94,6% το Μετρό Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμο κατά 94,6% το Μετρό Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ

Έτοιμο κατά 94,6% το Μετρό Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ

Με την ευκαιρία διεξαγωγής της 88ης ΔΕΘ, οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης και των κατασκευαστικών εταιρειών του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν εκεί και επιβεβαίωσαν τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας του για το επιβατικό κοινό.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη διαδρομή του Μετρό Θεσσαλονίκης παρουσία δημοσιογράφων, εκπροσώπων της κυβέρνησης και των εταιρειών που έχουν αναλάβει την κατασκευή του πραγματοποιήθηκε στη βασική γραμμή τού έργου.

Η διαδρομή ήταν από το Αμαξοστάσιο των συρμών μέχρι τον σταθμό Αγία Σοφία και οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τον τρόπο λειτουργίας και να βιώσουν την εμπειρία να κινούνται με ένα μέσο στο οποίο δεν υπάρχει μηχανοδηγός.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε ανακοινώσει ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για το επιβατικό κοινό στις 30 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη διαδρομή πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην οποία παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών (φωτογραφία επάνω), ο Νίκος Ταχιάος, υφυπουργός Υποδομών, ο Αλέξανδρος Εξάρχου, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat και της Άκτωρ και ο Νίκος Κουρέτας, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας επανέλαβε ότι η λειτουργία του για τους επιβάτες θα ξεκινήσει την τελευταία ημέρα του προσεχούς Νοεμβρίου και -μεταξύ άλλων- δήλωσε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδεικνύει στην πράξη πως σχεδιάζει, δρομολογεί, υλοποιεί και παραδίδει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, αναβαθμίζουν το επίπεδο των υποδομών στις υπηρεσίες μεταφορών, αναδεικνύουν το ρόλο και τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε ένα πρότυπο ανάπτυξης για όλη τη χώρα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε ότι το Μετρό είναι έτοιμο κατά 94,6% και ότι το ποσοστό που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση αφορά στις δοκιμές των συστημάτων για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία τους.

Advertisement

Για τον λόγο αυτό πραγματοποιούνται καθημερινά δοκιμαστικές διαδρομές για ένα οκτάωρο ώστε να γίνει η πιστοποίηση από τον οργανισμό TUV. Όπως ειπώθηκε, από τον Οκτώβριο αυτές θα πυκνώσουν και γίνονται για δύο οκτάωρα καθημερινά, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους.