Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμη για μάχη με τους Κινέζους η Stellantis

Ελλάδα 3:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη για μάχη με τους Κινέζους η Stellantis

ΝΕΑ

Έτοιμη για μάχη με τους Κινέζους η Stellantis

ΝΕΑ

Σε κατά μέτωπο επίθεση προχωράει η πολυεθνική εταιρεία, με τον Κάρλος Ταβάρες να δηλώνει ότι όλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Ο ανταγωνισμός στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι με την έλευση των Κινέζων στην Ευρώπη πέρα για πέρα αδυσώπητος. Κάτι που αναγνωρίζει ανοιχτά ο CEO της Stellantis.

Ο Κάρλος Ταβάρες μίλησε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας γραμμής παραγωγής ηλεκτρικών στη Σερβία από τη Stellantis και παραδέχθηκε ότι η πρόκληση που έχουν μπροστά τους είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο είναι απόλυτα έτοιμοι.

Ο Κάρλος Ταβάρες

«Θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, πολύ μεγάλες δυσκολίες με την επέλαση των Κινέζων στην ευρωπαϊκή αγορά. Αλλά στη Stellantis, είμαστε έτοιμοι για μάχη» τόνισε ο Ταβάρες, συνεχίζοντας:

Advertisement
Advertisement

«Θα τους επιδείξουμε τη σκληρή δουλειά μας, τη σωστή τεχνολογία που διαθέτουμε και πως είμαστε ένας πολύ αποφασισμένος ανταγωνιστής» είπε κλείνοντας το θέμα.

Βέβαια, το ότι η Stellantis βρίσκεται απέναντι στις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, δε σημαίνει ότι δεν έχει και συνεργασίες μαζί τους.

Η καινοτόμα πλατφόρμα STLA Large της Stellantis

Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι έχει κλείσει συμφωνία με τη Leapmotor, για να διανείμει το ηλεκτρικό mini T03 και το μεσαίο SUV C10 σε εννέα αγορές της Ευρώπης.

Advertisement

Αναφορικά με τη Σερβία και τη νέα γραμμή παραγωγής της Stellantis εκεί, η βαλκανική χώρα πιέζει για να γίνει ένας μεγάλος πάροχος εξαρτημάτων, μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης.

Η συμφωνία της σερβικής κυβέρνησης με τη Stellantis για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Kragujevac ανήλθε στα 190 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement