Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jeep ετοιμάζει το νέο Compass

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jeep ετοιμάζει το νέο Compass

ΝΕΑ

Η Jeep ετοιμάζει το νέο Compass

ΝΕΑ

Η Jeep ετοιμάζει τη νέα γενιά του Compass το οποίο θα μοιράζεται κοινά μέρη με αυτοκίνητα του γκρουπ Stellantis αλλά θα διατηρεί την σχεδιαστική μοναδικότητα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η Jeep προετοιμάζεται για μια σημαντική αλλαγή στην πορεία της γκάμας της με την επερχόμενη αποκάλυψη της επόμενης γενιάς του Jeep Compass τον Νοέμβριο του 2024, πριν από το λανσάρισμά του το 2025.

Αυτό το νέο Compass θα είναι το πρώτο σε ένα κύμα νέων μοντέλων που θα αξιοποιούν την τεχνολογία της μητρικής εταιρείας Stellantis.

Θα προσφέρει υβριδικά, plug-in υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, ευθυγραμμιζόμενο με τη φιλοσοφία “Freedom of Choice” της Jeep.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Compass, το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA-M που μοιράζεται με τα Peugeot E-3008 και Opel Grandland, θα διαθέτει μια πιο τετράγωνη, πιο επιθετική σχεδίαση με δύο ξεχωριστά εξωτερικά στιλ, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο off-road έκδοσης “Trail Rated”.

Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι πιο πιστή στο πνεύμα της Jeep, με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μεγάλα χωμάτινα ελαστικά, καλύτερες off road γωνίες προσέγγισης και πιο στιβαρά υλικά στους προφυλακτήρες.

Στο εσωτερικό του, θα έχει αναβαθμισμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης οθόνης στα πρότυπα του Opel Grandland ενώ δεν θα λείπει και η ειδική διακόσμηση που θα παραπέμπει στη μεγάλη ιστορία της Jeep.

Advertisement

Εκτός από το Compass η Jeep ετοιμάζει και άλλα μοντέλα, όπως το πιο καθαρόαιμο off-road Recon και το πολυτελές Wagoneer S, τα οποία αναμένονται στα τέλη του 2025 ή στις αρχές του 2026.

Αυτά τα μοντέλα θα βασίζονται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα STLA-L και θα προσφέρουν τόσο ηλεκτρικές επιλογές όσο και επιλογές με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Επιπλέον, η Jeep αναπτύσσει την επόμενη γενιά του Renegade και ενισχύει το Avenger με τετρακίνητη διάταξη.

Το εμβληματικό Wrangler θα συνεχίσει στην τρέχουσα μορφή του, αλλά υπάρχουν σχέδια για μια μελλοντική έκδοση με πολλές επιλογές σε κινητήρα, διατηρώντας την ιδιότητά του ως το πιο ικανό μοντέλο της Jeep.