Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έσκασε το λάστιχο με 320 χλμ/ώρα! (+video)

Ελλάδα 12:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έσκασε το λάστιχο με 320 χλμ/ώρα! (+video)

ΝΕΑ

Έσκασε το λάστιχο με 320 χλμ/ώρα! (+video)

ΝΕΑ

Μία Porsche 911 συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ ταχύτητας όπου τίποτα δεν πήγε καλά.

Advertisement
Advertisement

Στο εξαιρετικά περιορισμένο οδηγικό σύμπαν των ΗΠΑ υπάρχουν ευκαιρίες για τους οδηγούς να ξεδώσουν. Μία τέτοια εκδήλωση είναι και αυτή που βλέπουμε στο video, όπου σε μία κατηφορική ευθεία γίνεται διαγωνισμός τελικής ταχύτητας.

Στο Sun Valley Tour de Force στο Άινταχο, μια Porsche 911 Turbo Cabriolet συνετρίβη με ταχύτητα σχεδόν 320 χλμ/ώρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά και οι δύο επιβαίνοντες, αν και ως εκ θαύματος κανείς από τους δύο δεν σκοτώθηκε.

Η εκδήλωση, γνωστή για την «χωρίς όριο ταχύτητας» διαδρομή της σε ένα κλειστό τμήμα 5,1 χιλιομέτρων του αυτοκινητόδρομου 75 του Idaho, προσελκύει οχήματα υψηλών επιδόσεων. Οι φετινές δοκιμές διακόπηκαν λόγω του ατυχήματος.

Advertisement
Advertisement

Η 911 Turbo Cabriolet, που πιστεύεται ότι ήταν μοντέλο 997, βγήκε από το δρόμο κοντά στη γραμμή τερματισμού, με αποτέλεσμα να προκληθεί βίαιη σύγκρουση που ξερίζωσε το σύστημα μετάδοσης κίνησης από το αυτοκίνητο.

Η αιτία εικάζεται ότι ήταν το σκάσιμο των ελαστικών, με τους αυτόπτες μάρτυρες να επιβεβαιώνουν την εμπειρία και την ικανότητα του οδηγού.

Και τα δύο άτομα που επέβαιναν στο αυτοκίνητο φορούσαν κράνη, γεγονός που πιθανότατα συνέβαλε στην επιβίωσή τους παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς τους.

Advertisement

Πλάνα από τη σύγκρουση, που κοινοποιήθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν το αυτοκίνητο να κυλάει και να αφήνει ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.

Το Sun Valley Tour de Force, το οποίο διανύει πλέον την έβδομη χρονιά του, περιλαμβάνει συνήθως όμορφες διαδρομές, έκθεση αυτοκινήτων και άλλες δραστηριότητες, αλλά αυτό το τραγικό περιστατικό υπογραμμίζει τους εγγενείς κινδύνους των εκδηλώσεων υψηλής ταχύτητας.

Advertisement