Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα ρομποταξί της Rimac με πολυθρόνες και τηλεόραση!

Ελλάδα 2:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται τα ρομποταξί της Rimac με πολυθρόνες και τηλεόραση!

ΝΕΑ

Έρχονται τα ρομποταξί της Rimac με πολυθρόνες και τηλεόραση!

ΝΕΑ

Αν θέλετε να βγείτε έξω χωρίς να απομακρυνθείτε από την άνεση του σπιτιού σας ο Rimac έχει φτιάξει το ιδανικό ταξί για τις πόλεις του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Η Rimac παρουσίασε το Verne robotaxi, ένα φουτουριστικό διθέσιο κουπέ σχεδιασμένο ειδικά για αυτόνομη οδήγηση.

Το Verne έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να λειτουργεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας το 2026 και θα κυκλοφορήσει επίσης σε 11 πόλεις στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Μέση Ανατολή.

Αυτό το σπορ όχημα είναι μια απόκλιση από τα τυπικά robotaxi, με κομψή σχεδίαση με συρόμενες πόρτες, χωρίς τιμόνι και χωρίς υαλοκαθαριστήρες.

Advertisement
Advertisement

Η διθέσια διαμόρφωση του Verne βασίζεται σε έρευνες που δείχνουν ότι οι περισσότερες διαδρομές με ταξί περιλαμβάνουν έναν ή δύο επιβάτες.

Οι επιβάτες μπορούν να καλέσουν το ταξί μέσω μιας εφαρμογής, η οποία τους επιτρέπει επίσης να προκαθορίσουν το φωτισμό περιβάλλοντος, τη θερμοκρασία, ακόμη και το άρωμα.

Το εσωτερικό, προσβάσιμο μέσω συρόμενων θυρών, προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία με ανακλινόμενα καθίσματα και μια μεγάλη οθόνη 43 ιντσών για ψυχαγωγία και πληροφορίες για το ταξίδι.

Advertisement

Το αυτοκίνητο περιλαμβάνει επίσης 17 ηχεία και ένα touchpad για τον έλεγχο διαφόρων ρυθμίσεων.

 Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που ονομάζεται Median επιτρέπει στους επιβάτες να ξεκινούν και να σταματούν την οδήγηση, δίνοντάς τους την αίσθηση του ελέγχου.

Advertisement

Ο σχεδιασμός του οχήματος είναι μινιμαλιστικός και επικεντρώνεται στην άνεση των επιβατών, με πανοραμική ηλιοροφή και ανθεκτικά αλλά φιλόξενα υλικά στην καμπίνα.

Παρά τα προηγμένα χαρακτηριστικά του, ορισμένες πρακτικές πτυχές, όπως η απουσία υαλοκαθαριστήρων, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την απόδοσή του σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Οι τεχνικές προδιαγραφές, όπως η ισχύς του κινητήρα, το μέγεθος της μπαταρίας και η εμβέλεια, δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Advertisement

Ωστόσο, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται σε διαφορετικούς τύπους δρόμων και τοπικά στυλ οδήγησης, διευκολυνόμενη από το πακέτο αυτόνομης τεχνολογίας της Mobileye.

Το Verne είναι ένα νέο εγχείρημα του Mate Rimac και των συνεργατών του, Marko Pejković και Adriano Mudri, με στόχο την επανάσταση στις αστικές μεταφορές.

Η πρωτοβουλία αυτή τοποθετείται ως συμπλήρωμα των δημόσιων συγκοινωνιών και όχι ως ανταγωνιστής τους.