Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το πρώτο αυτοκίνητο που παρκάρει με το πλάι! (video)

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το πρώτο αυτοκίνητο που παρκάρει με το πλάι! (video)

ΝΕΑ

Έρχεται το πρώτο αυτοκίνητο που παρκάρει με το πλάι! (video)

ΝΕΑ

Τα συστήματα αυτόνομου παρκαρίσματος έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά εαυτό είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Advertisement
Advertisement

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων προσφέρουν συστήματα αυτόνομου παρκαρίσματος, που μπορούν να οδηγήσουν ένα όχημα σε χώρο στάθμευσης χωρίς τη συμβολή του οδηγού. Ωστόσο, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία IM Motors φαίνεται να αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία, που διαφέρει από οτιδήποτε είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία ανέβασε πρόσφατα στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα σύντομο βίντεο από ένα καμουφλαρισμένο ηλεκτρικό πρωτότυπο σε ένα γκαράζ.

Στο βίντεο, μια γυναίκα που κουβαλά ένα μπουκέτο λουλούδια βγαίνει από την πόρτα του συνοδηγού και αφού κλείνει την πόρτα, το αυτοκίνητο κινείται ομαλά στο πλάι και κατευθείαν σε χώρο στάθμευσης!

Μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι το σύστημα δεν είναι τόσο αυτοματοποιημένο, όσο δείχνει… Υπάρχει ένας οδηγός πίσω από το τιμόνι του σεντάν και λίγο μετά το κλείσιμο της πόρτας διακρίνονται οι τροχοί να κατευθύνονται προς τα αριστερά.

Advertisement
Advertisement

Καθώς οι μπροστινοί τροχοί είχαν ήδη στραφεί προς τα αριστερά, φαίνεται ότι αυτή η συμμετοχή του τιμονιού ανάγκασε τους πίσω τροχούς να στρίψουν προς το χώρο στάθμευσης, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το αυτοκίνητο που παρουσιάζεται στην ενδιαφέρουσα δοκιμή είναι περιορισμένες, αλλά φαίνεται παρόμοιο σε σχήμα και μέγεθος με το τρέχον ηλεκτρικό σεντάν L6 της μάρκας.