Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το πιο καυτό Volkswagen Golf στην ιστορία;

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το πιο καυτό Volkswagen Golf στην ιστορία;

ΝΕΑ

Έρχεται το πιο καυτό Volkswagen Golf στην ιστορία;

ΝΕΑ

Όσο προχωράμε προς την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, μένουν λίγα χρόνια ακόμα για να απολαύσουμε μερικά εξαιρετικά «κανονικά» αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen ενδέχεται να κατασκευάσει μια ακόμα πιο ισχυρή έκδοση του Golf R Clubsport, με περισσότερη ισχύ, λιγότερο βάρος και βελτιωμένη ανάρτηση.

Παρότι είναι νωρίς για να ξέρουμε αν θα προχωρήσει στην παραγωγή, αν εγκριθεί, θα μπορούσε να γίνει το πιο ισχυρό hot hatch της μάρκας.

Ο εκπρόσωπος της Volkswagen, Martin Hube, ανέφερε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια πισταδόρικη έκδοση του μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα επιτευχθεί αυτό. Πιθανότατα, το R Clubsport θα πάρει τις τυπικές βελτιώσεις της έκδοσης Clubsport, όπως την αλλαγή της γεωμετρίας της ανάρτησης και τη μείωση του βάρους.

Το Golf R διαθέτει τον turbocharged κινητήρα 2.0 λίτρων EA888 της Volkswagen, που παράγει 320 ίππους και θα μπορούσε να αποδώσει ακόμη περισσότερη ισχύ στην έκδοση Clubsport.

Διαθέτει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο δεν θα είναι διαθέσιμο για πολύ ακόμα, και το σύστημα τετρακίνησης 4Motion της εταιρείας.

Advertisement

Το R Clubsport θα πρέπει να ξεπεράσει τον χρόνο 0-100 χλμ/ώρα του στάνταρ R, που είναι 4.7 δευτερόλεπτα, κατά ένα δέκατο ή δύο.

Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν η Volkswagen θα αυξήσει την τελική ταχύτητα του μοντέλου, η οποία είναι περιορισμένη στα 250 χλμ/ώρα.

Advertisement

Οι πιο εμφανείς βελτιώσεις θα πρέπει να είναι αισθητές στους χρόνους που θα κάνει στις πίστες.

Παρότι η ιδέα ενός R Clubsport ακούγεται ελκυστική, απαιτείται ακόμα η έγκριση των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας πριν προχωρήσει στην παραγωγή.