Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο νέο MINI John Cooper Works έρχεται διπλό!

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο νέο MINI John Cooper Works έρχεται διπλό!

ΝΕΑ

Tο νέο MINI John Cooper Works έρχεται διπλό!

ΝΕΑ

Η μάρκα δίνει μια πρόγευση μέσω των καμουφλαρισμένων πρωτότυπων, πριν από τα επίσημα αποκαλυπτήρια το φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Από το 2030, η MINI στοχεύει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της. Μέχρι τότε, στους υποψήφιους πελάτες θα προσφέρεται η επιλογή μεταξύ τρικύλινδρων, τετρακύλινδρων turbo και -φυσικά- ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης.

Φαντάζεστε αυτή τη γκάμα, χωρίς εκδόσεις John Cooper Works; Ούτε εμείς και το σημαντικότερο ούτε ο ίδιος ο κατασκευαστής, που με αυτή την επιλεγμένη γκαλερί φωτογραφιών των καμουφλαρισμένων πρωτότυπων, μας προετοιμάζει για ένα εξίσου ζεστό φθινόπωρο.

Για την επόμενη γενιά John Cooper Works, η μάρκα που ανήκει στην BMW έχει επιβεβαιώσει τόσο τον θερμικό κινητήρα όσο και την ηλεκτρική κίνηση. Σύμφωνα με τη MINI, το φθινόπωρο του 2024 θα αποκαλυφθούν και οι δύο εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Η Bulldog Racing με έδρα το Nurburgring βοηθά τη MINI στην ανάπτυξη του John Cooper Works, το οποίο είναι πιθανό να φτάσει στις εκθέσεις των αντιπροσώπων ως μοντέλο του 2025.

Το βενζινοκίνητο MINI John Cooper Works έχει σχεδιαστεί για να πυροδοτεί το πάθος σε κάθε στροφή, με έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα, απόδοσης 300 ίππων, που προσφέρει αμείλικτη ισχύ και ένα πλαίσιο ρυθμισμένο για ακρίβεια.

Η πλήρως ηλεκτρική έκδοση JCW θα προσφέρει μια νέα διάσταση απόδοσης (φημολογείται πάνω από 300 ίππους), συνδυάζοντας τη στιγμιαία ροπή με την εκλεπτυσμένη ευελιξία που καθορίζει τη μάρκα, ενώ εμφανίστηκε στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed.

Advertisement

Και οι δύο εκδόσεις υπόσχονται να προσφέρουν μια οδηγική εμπειρία που είναι τόσο συναρπαστική, όσο και συναρπαστική, είτε στον ανοιχτό δρόμο είτε στην πίστα.

Αναμφίβολα το ηλεκτρικό MINI John Cooper Works παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, καθώς -παρά τις ομοιότητες με την έκδοση με θερμικό κινητήρα- βασίζεται σε μια τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική. Όπως και το στάνταρ ηλεκτρικό MINI, θα κατασκευάζεται και αυτό στο εργοστάσιο του BMW Group στη Σαγκάη.

Advertisement