Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το facelift της Toyota GR Corolla;

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το facelift της Toyota GR Corolla;

ΝΕΑ

Έρχεται το facelift της Toyota GR Corolla;

ΝΕΑ

Δοκιμές σε μία νέα GR Corolla πραγματοποιεί αυτή την περίοδο η ιαπωνική εταιρεία. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το τι ετοιμάζει.

Advertisement
Advertisement

Δεν πάει πολύς καιρός από όταν η Toyota χάρισε στη GR Corolla αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και αναβαθμισμένο κινητήρα. Όλα δείχνουν, όμως, ότι δε θα μείνει μόνο σε αυτά, με περισσότερες ανανεώσεις να βρίσκονται προ των πυλών.

Απόδειξη της παραπάνω τοποθέτησης αποτελεί η πρωτότυπη GR Corolla που εμφανίστηκε τον προηγούμενο μήνα σε γερμανικούς δρόμους να δοκιμάζεται από ανθρώπους της Toyota.

Δυστυχώς, οι λεπτομέρειες σχετικά με το ανανεωμένο μοντέλο είναι ελάχιστες. Αυτό που σίγουρα έγινε εμφανές είναι ο εμπρός προφυλακτήρας που παραδόξως είναι πανομοιότυπος με αυτόν του παρόντος μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η μόνη αλλαγή που εντοπίζεται εκεί είναι η απουσία αισθητήρων. Γενικότερα, δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο το τι ετοιμάζει η Toyota. Η καλύτερη υπόθεσή μας, είναι πως μιλάμε για το facelift της GR Corolla ή στην καλύτερη περίπτωση, για μία ειδική έκδοση.

Υπενθυμίζουμε, ότι η παρούσα Corolla υπάρχει από το 2018 και η hot-hatch εκδοχή της από το 2022. Συνεπώς, η ανανέωσή τους πρέπει να βρίσκεται στα άμεσα σχέδια των Ιαπώνων.

Αν κρίνουμε πάντως από τις ελάχιστες διαφορές που εντοπίστηκαν στη Γερμανία, συγκριτικά με το παρόν μοντέλο, τότε το πιθανότερο είναι πως μιλάμε για ένα μικρό κύμα ανανέωσης, ώστε να διατηρηθεί η GR Corolla στην επικαιρότητα.

Advertisement

Οι τελευταίες αναβαθμίσεις που έγιναν από την Toyota στο μικρομεσαίο της hot-hatch αφορούσαν στην ενσωμάτωση launch control, νέες λεπτομέρειες στο εσωτερικό και αναβαθμίσεις στην ανάρτηση.

Η πιο ηχηρή, όμως, αναβάθμιση αφορούσε στον τρικύλινδρο των 1.600 κ. εκ. που η απόδοσή του ανέβηκε στους 304 ίππους και 400 Nm ροπής.

Advertisement