Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται νέες ηλεκτρικές Mercedes

Ελλάδα 17:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται νέες ηλεκτρικές Mercedes

ΝΕΑ

Έρχονται νέες ηλεκτρικές Mercedes

ΝΕΑ

Με τις επερχόμενες ηλεκτρικές C-Class και GLC η Mercedes θα επεκτείνει την γκάμα των BEV δίνοντας περισσότερες απαντήσεις στον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε το λανσάρισμα μιας ηλεκτρικής C-Class για το 2026, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ola Källenius κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών της εταιρείας για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του 2024.

Αυτό το νέο ηλεκτρικό θα κάνει το ντεμπούτο του μαζί με την ηλεκτρική GLC, με τα δύο μοντέλα να τοποθετούνται πιο ψηλά από τα βασικά luxury μοντέλα της μάρκας, πλησιάζοντας μοντέλα όπως η CLE και η E-Class. Τα οχήματα αυτά θα κατασκευαστούν πάνω στη νέα πλατφόρμα MB.EA.

Αξιοσημείωτο είναι ότι σε μια στρατηγική στροφή, η Mercedes θα εξορθολογήσει την γκάμα των entry-level μοντέλων της σε μόλις τρία μοντέλα: CLA, GLA και GLB, τα οποία θα μεταβούν στη νέα πλατφόρμα ΜΜΑ.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο από αυτά, η νέα CLA, θα κυκλοφορήσει το 2025, έπειτα από την παρουσίαση ενός concept στην έκθεση του Μονάχου.

Πάντως, η Mercedes σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τις τιμές των entry-level μοντέλων της για να ενισχύσει την κερδοφορία της. Ταυτόχρονα, στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς των πολυτελών αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων επιδόσεων AMG και της G-Class, κατά 60%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα MB.EA δεν θα αντικαταστήσει την πλατφόρμα EVA2 που χρησιμοποιείται για τα EQS και EQE, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα σχέδια για μια μεγαλύτερη παραλλαγή της πλατφόρμας MB.EA έχουν τεθεί στο συρτάρι.

Advertisement

Παρά την επέκταση της γκάμας των ηλεκτρικών, η Mercedes παραμένει προσηλωμένη στην προσφορά κινητήρων εσωτερικής καύσης, αναφέροντας ότι οι πωλήσεις EV μειώθηκαν κατά 25% σε ετήσια βάση σε 45.843 μονάδες, σε αντίθεση με την αύξηση κατά 27% των πωλήσεων plug-in υβριδικών, που ανήλθαν συνολικά σε 44.120 παραδόσεις.

Ο Källenius τόνισε τον απρόβλεπτο ρυθμό της μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική ευελιξία της Mercedes να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της αγοράς μέχρι τη δεκαετία του 2030.

Advertisement