Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται ανανέωση για το Tesla Model Y

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται ανανέωση για το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Έρχεται ανανέωση για το Tesla Model Y

ΝΕΑ

H φετινή πτωτική πορεία του Model Y υποχρεώνει την Tesla να επισπεύσει τις επεμβάσεις ανανέωσης.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla ετοιμάζεται να λανσάρει μια ανανεωμένη έκδοση του Model Y, γνωστή ως “Project Juniper”, με σημαντικές αναβαθμίσεις με στόχο να το διατηρήσει ανταγωνιστικό και να παραμείνει ένα από τα πιο επιτυχημένα ηλεκτρικά σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά αναμενόταν να κάνει το ντεμπούτο του το 2024, αλλά η κυκλοφορία έχει καθυστερήσει, με την παραγωγή να έχει πλέον προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025 στο Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη.

Το ανανεωμένο Model Y θα διαθέτει πιθανότατα εκτεταμένες αλλαγές στο σχεδιασμό, παρόμοιες με την πρόσφατη ενημέρωση του Model 3, όπως ένα πιο κομψό μπροστινό μέρος με λεπτούς προβολείς, τροποποιημένες πλευρές και μια φωτιζόμενη πίσω λωρίδα που συνδέει τα πίσω φώτα με το λογότυπο της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Το facelift θα περιλαμβάνει επίσης βελτιώσεις στην ανάρτηση, την αεροδυναμική και τη μείωση του θορύβου, παράλληλα με ένα ανανεωμένο εσωτερικό με νέα οθόνη αφής, επανασχεδιασμένο τιμόνι και πιο ποιοτικά υλικά.

Η Tesla στοχεύει να διατηρήσει το Model Y φρέσκο λόγω της παγκόσμιας επιτυχίας του.

Ήταν το ηλεκτρικό όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το 2022 και το 2023 και παρέμεινε δημοφιλές στη Ευρώπη και φέτος, αν και οι πωλήσεις έχουν μειωθεί πρόσφατα.

Advertisement

Το Gigafactory του Grünheide στη Γερμανία είναι επί του παρόντος υπερπλήρες με Model Y, γεγονός που προκάλεσε σημαντικές εκπτώσεις για τη μείωση του αποθέματος.

Ένα εκτεταμένο facelift θα μπορούσε να ενισχύσει τις πωλήσεις του Model Y, αλλά δεν είναι βέβαιο πότε οι ενημερώσεις θα ενσωματωθούν στην παραγωγή του εργοστασίου Grünheide.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, το Model Y χρειάζεται άμεσα αυτή την ανανέωση ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό και να ανατρέψει την πτωτική πορεία που παρουσιάζει μέσα στο 2024.