Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβιβαστείτε στο μαγικό κόσμο του Goodwood Festival of Speed!

Ελλάδα 22:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβιβαστείτε στο μαγικό κόσμο του Goodwood Festival of Speed!

ΝΕΑ

Επιβιβαστείτε στο μαγικό κόσμο του Goodwood Festival of Speed!

ΝΕΑ

Το επικό Goodwood FOS επιστρέφει τον Ιούλιο του 2024 για να μας χαρίσει θέαμα και συγκινήσεις στο πιο φαντασμαγορικό σόου των motorsports.

Advertisement
Advertisement

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε πριν ανοίξει τις πύλες του το Goodwood Festival of Speed του 2024 στο Δυτικό Σάσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. Στις 11-14 Ιουλίου, η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας θα χτυπάει στο Goodwood FOS, την απόλυτη γιορτή της ταχύτητας και της αδρεναλίνης.

Το Goodwood Festival of Speed είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση στον κόσμο του αυτοκινήτου προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της ταχύτητας.

Δεν είναι απλά ένας αγώνας ή μια παρέλαση εξωτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων, αλλά είναι περισσότερο ένας φόρος τιμής σε εκείνους που με το πάθος τους μας χάρισαν αυτό που σήμερα απολαμβάνουμε στις πίστες των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων σε όλο τον κόσμο.

Ο Δούκας του Ρίτσμοντ και το κυνήγι

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία του Goodwood FOS ξεκινάει τον 17ο αιώνα όταν ο τότε Δούκας του Ρίτσμοντ αποφάσισε να δημιουργήσει μια εξοχική κατοικία στην περιοχή του Δυτικού Σάσεξ για να απολαμβάνει το κυνήγι. Το οίκημα και η αγροτική έκταση που το συνόδευε πέρασε κληρονομικά από Δούκα σε Δούκα ώσπου φτάσαμε στο 1993 να αναλάβει την περιοχή ο 11ος κατά σειρά Δούκας του Ρίτσμοντ.

Ο Λόρδος Μάρτς μαζί με τη σύζυγό του, αποφάσισαν να ανακατασκευάσουν όλες τις εγκαταστάσεις του κτήματος (στάβλους, ξενώνες κλπ) έχοντας όμως ένα μεγαλύτερο όραμα. Θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο ανοιχτό για όποιον ήθελε να γνωρίσει την αγγλική επαρχία και κυρίως ήθελαν να φέρουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην περιοχή.

Κατασκεύασαν λοιπόν την περίφημη Ανάβαση του Goodwood, μια διαδρομή 1,9 χιλιομέτρων η οποία μαζί με τους ξενώνες, τα εστιατόρια και όλες τις σύγχρονες εγκαταστάσεις θα δημιουργούσε ένα μοναδικό event για τους παθιασμένους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Advertisement

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1993 με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών, ωστόσο η απήχηση ήταν τεράστια καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει σχεδόν 25.000 επισκέπτες.

Τα επόμενα χρόνια υπήρξαν προσθήκες που μεγάλωσαν την εκδήλωση ώσπου φτάσαμε πλέον το Goodwood FOS να αποτελεί ένα όνειρο για κάθε άνθρωπο που αγαπάει τους αγώνες, τα αυτοκίνητα και την ταχύτητα.

Παρέλαση θρυλικών αυτοκινήτων και θρυλικών οδηγών

Advertisement

Το τριήμερο του Goodwood FOS οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φυσικά το αγωνιστικό μέρος της Ανάβασης. Από την Ανάβαση του Goodwood θα παρελάσουν και φέτος σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών όπως και θρυλικά παλαιά μοντέλα που τίμησαν τους αγώνες από τις αρχές του 19ου αιώνα.

Παράλληλα όμως θα θαυμάσουν από κοντά και θα αγγίξουν σπάνια αγωνιστικά αυτοκίνητα από τον κόσμο της Formula 1, όπως οι σύγχρονες Ferrari, McLaren και Mercedes, από το WRC και το WEC.

Εκτός από τα εξωτικά οχήματα, το χαλαρό κλίμα που επικρατεί στο Goodwood FOS δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με αστέρια των αγώνων που κυριαρχούν στην παγκόσμια σκηνή στις μέρες μας, όπως και θρύλους του παρελθόντος.

Advertisement

Ακόμα ένα σημαντικό κομμάτι του event είναι η παρουσίαση ειδικών εκδόσεων σε αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών, όπως και πρωτότυπα μοντέλα που μόνο εκεί θα μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης.

Από ένα τόσο μεγάλο γεγονός δε θα μπορούσε να λείπει η σύγχρονη τεχνολογία. Οι άνθρωποι του Goodwood FOS φέτος θα συνεργαστούν με το STEM με στόχο να παρουσιαστούν εκεί ρομποτικές τεχνολογίες που θα μας δείξουν το μέλλον της κινητικότητας.

Και επειδή το Goodwood Festival of Speed είναι μια μεγάλη γιορτή, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη διασκέδαση. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ υπάρχουν αμέτρητες μουσικές εκδηλώσεις, παιχνίδια και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και σεμινάρια οδήγησης και τεχνολογίας.

Πετάμε για Λονδίνο με SKY express

Η SKY express, η ελληνική αεροπορική εταιρεία σας ταξιδεύει στην απόλυτη εμπειρία του Goodwood FOS. Τώρα, μπορείτε να απολαύσετε μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία, σε ένα από τα υπερσύγχρονα αεροπλάνα του στόλου της SKY express, πετώντας προς Λονδίνο! Με τις καθημερινές πτήσεις, επτά μέρες την εβδομάδα προς την πρωτεύουσα της Αγγλίας, η εμπειρία του Goodwood FOS φαντάζει ακόμα πιο κοντά!

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διαθέτει ένα συνεχές επεκτεινόμενο δίκτυο 15 Ευρωπαϊκών προορισμών ενώ έχει το μεγαλύτερο δίκτυο, 33 προορισμών εντός Ελλάδας!

Η 11η Ιουλίου που ξεκινάει το φετινό Goodwood FOS πλησιάζει!

Μη χάνεις χρόνο, μπες στην ιστοσελίδα της SΚΥ express και κλείσε τώρα το επόμενο ταξίδι σου. Εμπειρίες όπως το Goodwood Festival of Speed τις ζεις μόνο μία φορά!