Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστρέφουν στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστρέφουν στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Επιστρέφουν στις Εκθέσεις Αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρέφουν στις εκθέσεις αυτοκινήτου, κυρίως στου τοπικού χαρακτήρα, λόγω του αυξημένου εμπορικού αποτελέσματος που καταγράφεται μετά την covid εποχή…

Advertisement
Advertisement

Οι εκθέσεις αυτοκινήτου, ως θεσμός, επανέρχονται στο αυτοκινητικό προσκήνιο έπειτα από τα χρόνια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Η ψηφιακή κόπωση της πανδημίας έχει ωφελήσει της εκθέσεις όλων των κλάδων και κυρίως της τοπικές εκθέσεις, που η επαφή είναι πιο άμεση και με εμπορικό αποτέλεσμα, σε σχέση με τις πιο απρόσωπες Διεθνής.

Η άνοδος του +40% στις διελεύσεις των εκθέσεων, τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφονται, αλλά και η δυναμική παρουσία των Κινέζων, ωθούν σχεδόν όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στη συμμετοχή τους σε αυτές, εφόσον το κόστος είναι λογικό και όχι όπως Διεθνείς εκθέσεις όπως της Γενεύης, που το μέσο κόστος κάθε εταιρείας ξεπερνούσε τα 2-3 εκατομμύρια ευρώ.

Απομένουν κάποιες σημαντικές εκθέσεις για το αυτοκίνητο μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως της Ελλάδας με την AUTO ATHINA 2024 τον Οκτώβριο και του Παρισιού, όμως ήδη ετοιμάζονται αυτές του 2025…

Μία από αυτές θα είναι και η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 9-15 Σεπτεμβρίου 2025. Θυμίζουμε ότι αυτή έγινε πέρυσι (2023) τον ίδιο μήνα και αντικατέστησε την αντίστοιχη έκθεση της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

Διοργανωτής της IAA Mobility, όπως προσδιορίζεται επίσημα, είναι η Ένωση Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA) η οποία, συνολικά, συντελείται από 620 μέλη, από όλες τις εταιρείες του συγκεκριμένου κλάδου. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη εκδηλώσει έντονα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στην έκθεση.

Οι Γερμανοί έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με τα στελέχη των εταιρειών με σκοπό να καθορίσουν τις λεπτομέρειες συμμετοχής τους σε αυτή. Όπως έγινε γνωστό, η MG Motor, η BYD Auto, η Denza και η Leapmotor πρόκειται να έχουν περίπτερο στον χώρο της έκθεσης και αναμένονται και άλλες από την ασιατική χώρα.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου θα ξεκινήσει από τον Ιούλιο (τρέχοντος έτους) και θα αφορά κυρίως στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα και στα οχήματα μικροκινητικότητας.

Advertisement

Ο Γιαν Χέκμαν, επικεφαλής της διοργάνωσης, εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχουν περισσότεροι εκθέτες τον επόμενo χρόνο, συγκριτικά με πέρυσι, τόσο από την Κίνα όσο και από την Ευρώπη.

Επίσης, είπε ότι στόχος τους είναι να γίνει έκθεση ο χώρος όπου θα συμφωνηθούν νέες συνεργασίες μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και να την κάνουν πιο ενδιαφέρουσα για το κοινό. Σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι είχε περίπου 500.000 επισκέπτες.

Advertisement

Συγκεκριμένα, ο Χέκμαν δήλωσε: «Θα αναπτύξουμε περισσότερο την έκθεση προσθέτοντας σε αυτή νέους τομείς, όπως το να επικεντρωθούμε στις δημόσιες μεταφορές, για παράδειγμα. Συζητούμε ήδη με προμηθευτές τέτοιων οχημάτων και επιθυμούμε να επεκτείνουμε αυτόν τον τομέα.

»Επίσης, ένας από τους στόχους μας είναι να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά την εμπειρία της αυτόνομης οδήγησης», επισήμανε ο Χέκμαν, ανακοινώνοντας κάποιες από τις σκέψεις των διοργανωτών για να κάνουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη έκθεση αυτοκινήτου.