Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Peugeot E-408 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Peugeot E-408 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Peugeot E-408 – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Είναι, πλέον, γεγονός! Μετά το το πρόσφατο λανσάρισμα της υβριδικής έκδοσης το 2024 η Peugeot παρουσιάζει επίσημα το νέο E-408.

Advertisement
Advertisement

Η γαλλική μάρκα επιβεβαίωσε ότι η ηλεκτρική έκδοση του crossover θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού (14-20 Οκτωβρίου), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι κάθε Peugeot που πωλείται στην Ευρώπη, θα προσφέρεται σταδιακά με επιλογή βενζινοκίνητης, υβριδικής και αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης.

Το νέο E-408 συνδυάζει τη γοητεία μιας fastback σιλουέτας με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την ισχύ ενός κινητήρα 157 kW/210 hp και την απόλαυση της ηλεκτρικής οδηγικής εμπειρίας, με αυτονομία έως 453 χιλιόμετρα. Όσον αφορά την επαναφόρτιση, η διαδικασία γίνεται απλή με τον ενσωματωμένο προγραμματιστή διαδρομών (trip planner). Η Peugeot προσφέρει επίσης απόλυτη ηρεμία στους πελάτες της, παρέχοντας εγγύηση 8 ετών/160.000 χιλιομέτρων για την μπαταρία.

Διαστάσεις και σχεδιασμός

Advertisement
Advertisement

Με συνολικό μήκος 4,69 μ. και πλάτος 1,85 μ. (με τους καθρέπτες διπλωμένους), το E-408 χρησιμοποιεί την πολυενεργειακή πλατφόρμα E-EMP2 (Efficient Modular Platform), γνωστή για το μεγάλο μήκος του μεταξονίου 2,79 μ. Αυτές οι γενναιόδωρες διαστάσεις επιτρέπουν την εγκατάσταση της μπαταρίας στο κάτω μέρος του οχήματος, κάτω από το πάτωμα και ανάμεσα στους τροχούς, διατηρώντας έτσι τον χώρο της καμπίνας και χαμηλώνοντας το κέντρο βάρους για δυναμική οδική συμπεριφορά, όπου η απόλαυση οδηγεί την πρόοδο.

Πέντε χρώματα είναι διαθέσιμα για το νέο Peugeot E-408: Λευκό Okenite, Μπλε Obsession, Γκρι Selenium, Κόκκινο Elixir και Μαύρο Perla Nera.

Η απόδοση οδηγεί στην πρόοδο

Advertisement

Ισχυρή απόδοση, άμεση ροπή… Η 100% ηλεκτρική οδήγηση του Peugeot E-408 προσφέρει καθαρή οδηγική απόλαυση. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το i-Cockpit® και την οδική συμπεριφορά που είναι χαρακτηριστική για τα μοντάλς της μάρκας.

Μια μοναδική οδηγική εμπειρία

Advertisement

Το ξεχωριστό i-Cockpit® προσφέρει εξαιρετική εργονομία. Το μικρό τιμόνι ενισχύει την οδηγική απόλαυση επιτρέποντας μοναδική ευελιξία και ακρίβεια στις κινήσεις. Το ψηφιακό ταμπλό, τοποθετημένο στο επίπεδο των ματιών ακριβώς πάνω από το τιμόνι, περιλαμβάνει έναν πλήρως παραμετροποιήσιμο και ρυθμιζόμενο ψηφιακό πίνακα 10 ιντσών σε 3D.

Περισσότερο από ποτέ, η οδηγική απόλαυση είναι ενσωματωμένη στα γονίδια του νέου PE-408, με υποδειγματική οδική συμπεριφορά, άνεση υψηλής κατηγορίας και τέλεια ευελιξία στην πόλη, χάρη στη μικρή ακτίνα στροφής των 11,18 μ. Για τη βελτίωση της άνεσης από πλευράς κραδασμών, η ακαμψία του αμαξώματος είναι βελτιστοποιημένη μέσω συγκόλλησης δομικών στοιχείων.

Το νέο μοντέλο διαθέτει σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα με μόνιμους μαγνήτες που παράγει 157 kW (210 hp) και γενναιόδωρη ροπή 345 Nm. Αυτός ο κινητήρας παράγεται στη Γαλλία, στο Trémery, από την κοινοπραξία STELLANTIS-NIDEC. Ο μειωτήρας με τον οποίο συνδέεται κατασκευάζεται από τη Stellantiw στη Valenciennes (Γαλλία).

Advertisement

Η οθόνη 10 ιντσών υψηλής ανάλυσης στο κέντρο του ταμπλό επιτρέπει τον έλεγχο του συστήματος Peugeot i-Connect® Advanced, που προσφέρεται ως στάνταρ στο PEUGEOT E-408 και περιλαμβάνει το σύστημα συνδεδεμένης πλοήγησης TomTom. Για βέλτιστη αναγνωσιμότητα, η προβολή του χάρτη καλύπτει ολόκληρη την οθόνη 10 ιντσών. Οι ενημερώσεις του συστήματος πραγματοποιούνται «over the air», δηλαδή απευθείας μέσω δεδομένων από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Το σύστημα πλοήγησης περιλαμβάνει τη λειτουργία «προγραμματισμού διαδρομής» (trip planner), που προγραμματίζει ιδανικά τις διαδρομές για να μεγιστοποιήσει την αυτονομία του οχήματος και να διευκολύνει τη φόρτιση. Για τον υπολογισμό της ιδανικής διαδρομής, το σύστημα λαμβάνει υπόψη πολλές πληροφορίες, όπως την απόσταση που πρέπει να διανυθεί, την αρχική στάθμη φόρτισης της μπαταρίας, την επιθυμητή στάθμη φόρτισης στον προορισμό, την ταχύτητα, την κατανάλωση ενέργειας, την κυκλοφορία, το είδος του δρόμου, την κλίση του εδάφους και, φυσικά, τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης κοντά στον προορισμό.

Η λειτουργία mirroring που συνδέει το smartphone με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου είναι ασύρματη (Apple CarPlay/Android Auto) και είναι δυνατή η ταυτόχρονη σύνδεση δύο τηλεφώνων μέσω Bluetooth. Τέσσερις θύρες USB-C ολοκληρώνουν τη συνδεδεμένη ρύθμιση του PEUGEOT E-408.

Τα πλήρως παραμετροποιήσιμα i-toggles που βρίσκονται κάτω από την κεντρική οθόνη, προσφέρουν ένα μοναδικό αισθητικό και τεχνολογικό επίπεδο στην κατηγορία. Κάθε ένα από τα 5 προσαρμόσιμα i-toggles προσφέρουν μια συντόμευση για ρυθμίσεις κλιματισμού, τηλεφώνου, ραδιοφώνου, την εκκίνηση μιας εφαρμογής… όλα ρυθμισμένα σύμφωνα με τις επιλογές του χρήστη. Οι ρυθμίσεις μπορούν να προσαρμοστούν για κάθε οδηγό με έως και 8 διαφορετικά προφίλ. Τα i-toggles λειτουργούν μέσω της αφής όπως τα widgets στα Smartphones.

Στο δρόμο

Ο οδηγός μπορεί επίσης να επιλέξει ανάμεσα σε τρία προγράμματα οδήγησης, ανάλογα με τις προτεραιότητές του. Το Normal είναι η προεπιλεγμένη λειτουργία, ρυθμίζοντας την ισχύ στα 140 kW (190 hp) και τη ροπή στα 300 Nm, προσφέροντας μια ιδανική ισορροπία μεταξύ δυναμισμού και αυτονομίας.

Η λειτουργία Sport (157 kW/210 hp και 345 Nm) είναι διαθέσιμη για μέγιστη απόδοση και ενεργοποιείται αυτόματα και προσωρινά κατά τη διάρκεια των “kick downs”. Η λειτουργία ECO (125 kW/170 hp, 270 Nm) ευνοεί την αυτονομία διατηρώντας παράλληλα την οδηγική απόλαυση.

Το νέο PE-408 είναι εξοπλισμένο στάνταρ με αντλία θερμότητας, καθώς και θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα, βελτιστοποιώντας τη θερμική άνεση των επιβατών διατηρώντας παράλληλα την ενέργεια της μπαταρίας.

Μια απλή και γρήγορη επαναφόρτιση.

Για φόρτιση AC, το νέο E-408 εφοδιάζεται στάνταρ με τριφασικό φορτιστή 11 kW. Για φόρτιση DC, το PEUGEOT E-408 δέχεται ισχύ έως 120 kW, επιτρέποντας φόρτιση από 20% έως 80% της μπαταρίας σε 30 λεπτά (υπό συνθήκες κανονικής θερμοκρασίας μπαταρίας) και ανάκτηση 100 km αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης. Για τη βελτιστοποίηση της φόρτισης, ο οδηγός μπορεί να προγραμματίσει τα κατώτερα και ανώτερα όρια από την κεντρική οθόνη του PEUGEOT E-408. Για παράδειγμα, από 20% ελάχιστη έως 80% μέγιστη.

Το νέο Peugeot E-408 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Allure και GT. Tο E-408 Allure μεταξύ άλλων θα διατίθεται στάνταρ με: προβολείς LED, ζάντες αλουμινίου 19”, i-Cockpit® με προσαρμόσιμο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10”, συνδεδεμένη πλοήγηση με προγραμματιστή ταξιδιού, φωνητική εντολή OK Peugeot, ασύρματο Apple CarPlay /Android Auto, θερμαινόμενο κάθισμα οδηγού και τιμόνι, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό, πίσω κάμερα και αισθητήρες στάθμευσης, αντλία θερμότητας.

Το E-408 GT επιπλέον της έκδοσης Allure θα διαθέτει : προβολείς Matrix LED, μπροστινούς αισθητήρες στάθμευσης, διακοσμητικές επενδύσεις εσωτερικού αλουμινίου με προσαρμόσιμο ατμοσφαιρικό φωτισμό 8 χρωμάτων, μαρσπιέ θυρών αλουμινίου, ηλεκτρικό άνοιγμα πόρτας χώρου αποσκευών hands-free, πακέτο Drive Assist Plus (ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2) κ.λπ. Το εμπορικό λανσάρισμα στην ελληνική αγορά αναμένεται τον Ιανουάριο του 2025.