Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Leapmotor στην Ελλάδα

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Leapmotor στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Leapmotor στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το newsauto και η στήλη Πίσω Κίνηση ακόμα μία κινεζική εταιρία έρχεται στην Ελλάδα η οποία θα κάνει την πρώτη εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτων Οκτώβριο.

Advertisement
Advertisement

Η Leapmotor International B.V, αξιολογώντας τη δυναμική της Italian Motion του Ομιλου Βασιλακη, καθώς και την εκτεταμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στις υπηρεσίες κινητικότητας των μετόχων της Autohellas και Samelet, την επέλεξε για την εισαγωγή και εμπορική διάθεση των μοντέλων της στην Ελλάδα.

Έτσι το portfolio της Italian Motion διευρύνεται ακόμα περισσότερο, προσθέτοντας ακόμα μια μάρκα στις ιστορικές και εμβληματικές Alfa Romeo, Abarth, Fiat, Fiat Professional και Jeep.

Η Leapmotor ιδρύθηκε το 2015 στην Hangzhou, Κίνα, με όραμα για μια καινοτόμα, με τεχνολογία αιχμής, προσιτή και βιώσιμη κινητικότητα.

Advertisement
Advertisement

Τον Οκτώβριο του 2023 η Stellantis επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι μεριδίου 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής εταιρίας.

Τον Μάιο του 2024 ιδρύθηκε η κοινοπραξία Leapmotor International B.V., με πλειοψηφικό (51%) μέτοχο την Stellantis και στόχο την ταχύτατη ανάδειξη της Leapmotor σε μια ισχυρή μάρκα ηλεκτρικών (EV) αυτοκινήτων με παγκόσμιο βεληνεκές.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σε εννέα Ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων και η ελληνική, με επιθετική στρατηγική ανάπτυξης και 200 σημεία πώλησης μέσα στο 2024.

Advertisement

Όλα τα μοντέλα της Leapmotor διακρίνονται για το σεβασμό στο περιβάλλον, την υψηλή τεχνολογία και το κορυφαίο value for money, με το στρατηγικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει την παρουσίαση τουλάχιστον ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για την ελληνική αγορά, η γκάμα θα περιλαμβάνει αρχικά δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το μικρότερο είναι το T03, ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο 5θυρο, πρακτικό και με ευρύχωρο εσωτερικό αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement

Σχεδιάστηκε με γνώμονα την απόλυτη ευκολία μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον και έχει αυτονομία 265 χιλιόμετρα κατά WLTP. H Έρευνα Ποιότητας της J.D. Power (J.D. Power Initial Quality Study) το κατέταξε στην 1η θέση στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας ονομάζεται C10 και είναι ένα D-SUV με αυτονομία 420 χιλιόμετρα κατά WLTP.

Βασίζεται στην πλατφόρμα LEAP 3.0 που έχει εξελίξει αποκλειστικά η Leapmotor και συνοδεύεται από τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Advertisement

Το μοντέλο έχει κατακτήσει το «2023 International CMF Design Award» καθώς και χρυσό βραβείο τόσο από τα «2024 French Design Awards» όσο και από τα «US MUSE Design Awards».

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση των μοντέλων της Leapmotor στο ελληνικό κοινό θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου «Auto Athina 2024» στις αρχές Οκτωβρίου.

Από τότε και μετά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βλέπουν τα αυτοκίνητα από κοντά και να μαθαίνουν όλες τις λεπτομέρειες για αυτά στο επίσημο δίκτυο της Leapmotor στην Ελλάδα.