Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Transporter

Ελλάδα 2:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Transporter

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Volkswagen Transporter

ΝΕΑ

Η VW ανανεώνει το φημισμένο van της, προσφέροντας και πάλι ένα πλήθος εκδόσεων μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικές.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen Commercial Vehicles παρουσίασε την 7η γενιά του εμβληματικού Transporter στην έκθεση επαγγελματικού αυτοκινήτου IAA Transportation 2024 στο Ανόβερο.

H νέα γενιά φέρνει σημαντικές βελτιώσεις στην καμπίνα, το ωφέλιμο φορτίο, τη χωρητικότητα της καρότσας και την απόδοση των κινητήρων.

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και το ανανεωμένο εργονομικό κόκπιτ ενισχύουν την καθημερινή χρηστικότητα. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης το Caravelle, ένα εννιαθέσιο βανάκι.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά, και τα δύο μοντέλα προσφέρουν plug-in υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις μαζί με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες ντίζελ.

Το επανασχεδιασμένο ταμπλό ενσωματώνει ψηφιακές οθόνες που συνδυάζονται με αρκετούς φυσικούς διακόπτες για μεγαλύτερη εργονομία και ευκολία στην καθημερινή χρήση.

Το ωφέλιμο φορτίο του panel van φτάνει έως και 1,33 τόνους, ενώ ο όγκος αποθήκευσης κυμαίνεται από 5,8 έως 9,0 m³ ανάλογα με το μοντέλο.

Advertisement

Κατά το λανσάρισμα διατίθενται επτά εκδόσεις κίνησης, συμπεριλαμβανομένων πετρελαιοκίνητων, plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών επιλογών.

Οι κινητήρες TDI αποδίδουν 110, 150 και 170 ίππους, οι οποίοι συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή αυτόματα οκτώ σχέσεων, ενώ οι πιο ισχυρές μπορούν να έχουν και τετρακίνηση.

Advertisement

Η plug-in υβριδική έκδοση αποδίδει 232 ίππους σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων eHybrid.

Τα ηλεκτρικά e-Transporter και e-Caravelle αποδίδουν 136, 218 και 286 ίππους. Η χωρητικότητα της μπαταρίας τους είναι 64 kWh.