Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Omoda 7!

Ελλάδα 15:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Omoda 7!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Omoda 7!

ΝΕΑ

H μητρική Chery αποκάλυψε το νέο SUV της Omoda, που σύντομα θα απασχολήσει και την ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, θα τοποθετηθεί πάνω από το Omoda 5 και θα ανταγωνιστεί το Toyota RAV4, σε επιλεγμένες παγκόσμιες αγορές.

Κρίνοντας από το γεγονός, ότι η μητρική Chery Automobile έχει ήδη κατοχυρώσει την παρουσία της στην Ευρώπη, με τη μονάδα παραγωγής στη Βαρκελώνη, αλλά και ότι έχει προαναγγελθεί και η μελλοντική άφιξη στην Ελλάδα, το Omoda 7, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον!

Η μοντέρνα και επιθετική σχεδίαση, με αιχμή την αντισυμβατική μάσκα, καθιστούν αυτό το SUV ιδιαίτερα ελκυστικό στο μάτι του παρατηρητή. Το νέο μοντέλο βασίζεται στην ίδια, επιμηκυμένη, πλατφόρμα με το Omoda 5, έχει μήκος  4.621 mm, πλάτος 1.872 mm και ύψος 1.673 mm, με μεταξόνιο 2.700 mm.

Advertisement
Advertisement

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου, που τροφοδοτείται από ένα υπερτροφοδοτούμενο θερμικό κινητήρα 1,5 λίτρων, οποίος συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης.

Το μόνο που κοινοποίησαν οι Κινέζοι, είναι ότι συνδυαστικά το Omoda 7  θα έχει αυτονομία 1.200 χιλιομέτρων, ενώ θα δύναται να κινηθεί για 95 χιλιόμετρα, μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Εντυπωσιακό είναι και το τεχνολογικό υπόβαθρο, ως προς την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών στον οδηγό και τους επιβάτες, με την Omoda να… επηρεάζεται βαθύτατ από την Tesla.  

Advertisement

To νέο SUV θα λανσαριστεί στις παγκόσμιες αγορές το 2025 (νωρίτερα στην Κίνα), χωρίς ωστόσο να έχει διαρρεύσει κάποια πληροφορία για την τιμή του.