Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Αυτό είναι το νέο MG HS

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το newsauto στο Goodwood: Αυτό είναι το νέο MG HS

ΝΕΑ

Το newsauto στο Goodwood: Αυτό είναι το νέο MG HS

ΝΕΑ

Η MG παρουσίασε επίσημα στο Goodwood τη 2η γενιά του δημοφιλούς HS.

Advertisement
Advertisement

Το MG HS περνάει στη 2η γενιά του από το 2024, με την εταιρεία να αποκαλύπτει αρκετές πληροφορίες σχετικά με τα νέα και αναβαθμισμένα του χαρακτηριστικά.

Αρχικά, το νέο HS θα διατεθεί ως plug-in υβριδικό και ως βενζινοκίνητο που έχει αναβαθμιστεί ελαφρώς ως προς την απόδοση του κινητήρα του. Έτσι, το καινούριο HS αποδίδει 170 ίππους και 275 Nm ροπής.

Το plug-in υβριδικό αναβαθμίζεται σαφώς περισσότερο, με τον ηλεκτροκινητήρα να φτάνει τους 210 ίππους, την ώρα που ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας αποδίδει 143. Κατά συνέπεια, η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται στους 304 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία είναι επίσης μεγαλύτερη στο νέο HS, με ενεργειακή χωρητικότητα 24,7 kWh που θα εξασφαλίζει θεωρητικά 120 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας. Αναφορικά με την κατανάλωση της βενζίνης, η MG δεν αποκάλυψε τους ακριβείς αριθμούς.

Το αμάξωμα του νέου HS διαφοροποιείται σημαντικά από την 1η γενιά, με τις διαστάσεις να έχουν αυξηθεί. Συγκεκριμένα, το δημοφιλές SUV της MG είναι πλέον 14 χιλιοστά μεγαλύτερο σε πλάτος, 26 χιλιοστά μεγαλύτερο σε μήκος (4,63 μέτρα συνολικά), ενώ το μεταξόνιο φτάνει πλέον τα 2.750 χιλιοστά (30 περισσότερα από την απερχόμενη γενιά).

Η οροφή έχει μία πιο ρέουσα μορφή και ρίχνει το ύψος του νέου HS κατά 30 χιλιοστά, δημιουργώντας μία «πιο σπορ σιλουέτα», σύμφωνα με την MG.

Advertisement

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ωστόσο αναμένεται να έχει δύο οθόνες 12,3 ιντσών, καλύτερη ποιότητα υλικών και μεγαλύτερους χώρους, χάρη στο αυξημένο μεταξόνιο. Αντίστοιχα, το πορτμπαγκάζ έχει 44 λίτρα μεγαλύτερη χωρητικότητα, φτάνοντας τα 507 λίτρα.

Ανεξαρτήτως έκδοσης (βενζίνης ή PHEV), το νέο MG HS θα συνοδεύεται με 7ετή εγγύηση και πλούσιο βασικό εξοπλισμό, στον οποίο θα υπάρχει keyless entry, κάμερα οπισθοπορείας και έξι ρυθμίσεις καθίσματος.

Advertisement

Στην Ελλάδα αναμένεται προς το τέλος του έτους.