Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV6

Ελλάδα 6:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV6

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Kia EV6

ΝΕΑ

Παρουσιάστηκε στη Νότια Κορέα και θα ακολουθήσουν οι άλλες αγορές στις οποίες διατίθεται.

Advertisement
Advertisement

Η Kia φρεσκάρει το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό της μοντέλο, το EV6, προσαρμόζοντας την εμφάνισή του στα πρότυπα του EV9 που ακολούθησε αλλά και του EV3 που αναμένεται άμεσα.

Έτσι η τελευταία εκδοχή του θα διακρίνεται χάρη στη νέο εμπρός του μέρος στο οποίο οι συμβατικοί προβολείς έχουν αντικατασταθεί από νέους, λεπτούς LED και αντίστοιχα φώτα ημέρας με χαρακτηριστικό γωνιώδες σχήμα.

Αλλαγές έχουν γίνει τόσο στη μάσκα όσο και στον προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος η φωτεινή μπάρα είναι πλέον ακόμα πιο εμφατική. Την όλη εικόνα συμπληρώνουν νέες ζάντες 19 και 20 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές στην ενιαία οπτικά οθόνη που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής του συστήματος infotainment που πλέον μοιάζει με αυτήν του EV9, ενώ υπάρχει και ένα καινούργιο τιμόνι.

Το νέο EV6 διαθέτει πλέον και συσκευή αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων προκειμένου να ξεκινά χωρίς κλειδί για τους καταχωρημένους οδηγούς. Επίσης η σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto είναι πλέον ασύρματη, ο εσωτερικός καθρέφτης είναι ψηφιακός, το Head Up Display είναι αναβαθμισμένο και οι ανανεώσεις Over the Air (OTA) αφορούν πλέον και το κύριο λογισμικό ελέγχου.

Σημαντική αλλαγή είναι και η υιοθέτηση του συστήματος πλοήγησης επαυξημένης πραγματικότητας των Genesis.

Advertisement

Στο σύστημα πρόωσης η πιο σημαντική αλλαγή είναι η αντικατάσταση της μπαταρίας των 77,4 kWh από μια μεγαλύτερη των 84,0 KWh. Η οποία αυξάνει την αυτονομία με βάση τις προδιαγραφές της Κορέας από τα 475 χιλιόμετρα της πισωκίνητης έκδοσης με τροχούς 19 ιντσών στα 495 χιλιόμετρα. Επίσης η νέα μπαταρία υποστηρίζει και ταχυφόρτιση με έως και 350 kW που εξασφαλίζει τη φόρτιση από το 10 στο 80% σε μόλις 18 λεπτά.

Η εισαγωγική έκδοση του νέου Kia EV6 με τον έναν ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει πλέον 225 ίππους και 350 Nm και η τετρακίνητη με τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ 320 ίππους και 605 Nm, ενώ στη γκάμα θα υπάρχει φυσικά και πάλι η κορυφαία GT που ίσως ξεπεράσει τους νυν 585 ίππους.

Advertisement