Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο και πανίσχυρο Audi e-tron GT!

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο και πανίσχυρο Audi e-tron GT!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο και πανίσχυρο Audi e-tron GT!

ΝΕΑ

Το ανανεωμένο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Η Audi προχώρησε στην ανανέωση του κορυφαίου της ηλεκτρικού μοντέλου, του e-tron GT, ακολουθώντας ουσιαστικά την αντίστοιχη εξέλιξη της Porsche Taycan με την οποία έχουν άλλωστε πολλά κοινά.

Έτσι λοιπόν το νέo e-tron GT είναι πλέον διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, την εισαγωγική, τρόπος του λέγειν, S e-tron GT, την RS e-tron GT και την κορυφαία RS e-tron GT Performance.

Και οι τρεις διαφοροποιούνται οπτικά στα σημεία, αρχής γενομένης από τη μάσκα, προκειμένου να ξεχωρίζουν μεταξύ τους αλλά και να τονίζεται ο χαρακτήρας τους. Έτσι το RS Performance έχει ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση και τη δυνατότητα ενός πρόσθετου πακέτου ανθρακονήματος.

Advertisement
Advertisement

Η ίδια λογική ακολουθείται και στο εσωτερικό, όπου ταυτόχρονα έχει αναβαθμιστεί και το Audi Virtual Cockpit.

Το σύστημα πρόωσης έχει πλέον μια νέα μπαταρία με μικτή ενεργειακή χωρητικότητα 105 kWh, η οποία σύμφωνα με την Audi εξασφαλίζει μια αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 609 χιλιόμετρα. Επίσης έχει τη δυνατότητα να φορτίσει με έως και 320 kW, κάτι που σημαίνει πως μια 10λέπτη φόρτιση προσθέτει ενέργεια προκειμένου να διανυθούν 280 χιλιόμετρα.

Η αύξηση της αυτονομίας προκύπτει και χάρη στην αναβάθμιση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που πλέον έχει φτάσει τα 400 kW (από 290) και ρυθμίζεται από τα paddles στο τιμόνι.

Advertisement

Σε όλες τις εκδόσεις οι ηλεκτροκινητήρες είναι δύο, οπότε εξασφαλίζεται και η τετρακίνησηση, ενώ η μέγιστη συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 679 ίππους στο S e-tron GT, τους 856 ίππους στο RS e-tron GT και τους 925 στο RS e-tron GT Performance.

Το οποίο είναι το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της Audi αλλά και το πιο γρήγορο, μιας και το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 2,5 δεύτερα (RS e-tron GT σε 2,8 και S e-tron GT σε 3,5 δεύτερα). Η τελική του φτάνει τα 250 χλμ./ώρα (στις άλλες δύο εκδόσεις 245).

Advertisement

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν και μια αναβαθμισμένη πνευματική ανάρτηση, με την ενεργητική να είναι και πάλι προαιρετική.

Οι τιμές του νέου Audi e-tron GT στη Γερμανία ξεκινούν από τις 126.000 ευρώ και κορυφώνονται στις 160.500 ευρώ.