Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο plug-in υβριδικό Ford Ranger

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο plug-in υβριδικό Ford Ranger

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο plug-in υβριδικό Ford Ranger

ΝΕΑ

Η Ford παρουσίασε επίσημα, στην Έκθεση IAA Transportation 2024 το εξηλεκτρισμένο pickup.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ranger PHEV πραγματοποιήθηκε και τυπικά στο Ανόβερο, στο περιθώριο της IAA Transportation, ακριβώς ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της Ford πως έρχεται εξηλεκτρισμένη έκδοση του best-seller της Ευρώπης στα pickup.

Ξεκινώντας από το plug-in υβριδικό του σύστημα, απαρτίζεται από τον γνωστό turbo τετρακύλινδρο EcoBoost των 2,3 λίτρων ο οποίος για την περίσταση συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 102 ίππων, ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος αγγίζει τους 279 ίππους και τα 690 Nm, καθιστώντας το Ranger PHEV το ισχυρότερο της γκάμας μετά το Raptor.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 11,8 kWh, εξασφαλίζοντας 45 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας, ενώ σύμφωνα με τη Ford, η φόρτισή της απαιτεί κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες σε μονοφασικό φορτιστή.

Επιπλέον, το plug-in υβριδικό Ranger μπορεί να φορτίσει και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, χάρη στο σύστημα Pro Power Onboard, με την ισχύ παροχής να φτάνει τα 2,3 kW ή προαιρετικά τα 6,9 kW.

Αναφορικά με την κίνηση, έρχεται μέσω ενός 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που τη μεταδίδει και στους τέσσερις τροχούς. Στο τελευταίο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το σύστημα τετρακίνησης e-4WD, το οποίο συνδυάζεται με κλείδωμα του πίσω διαφορικού.

Advertisement

Οι μηχανικοί της Ford ασχολήθηκαν εκτενώς και με την ανάρτηση, καθώς το Ranger PHEV είναι σαφώς πιο βαρύ από τις συμβατικές εκδόσεις του.

Κατάφεραν, λοιπόν, οι δυνατότητες φόρτωσης και ρυμούλκησης να είναι ίδιες με τα υπόλοιπα της γκάμας. Συνεπώς, το εξηλεκτρισμένο «αγροτικό» έχει ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3,5 τόνους.

Advertisement

Ως προς τον αισθητικό τομέα, οι αλλαγές με το συμβατικό Ranger είναι περιορισμένες, εάν εξαιρεθεί η θύρα φόρτισης και το γεγονός ότι το PHEV αποκτάει μία περιορισμένη έκδοση, ονόματι Stormtrak, στην οποία και παρουσιάστηκε στο Ανόβερο.

Το καινούργιο Ford Ranger PHEV θα παράγεται στο Σίλβερτον της Νότιας Αφρικής. Αρχικά, θα λανσαριστεί στις αγορές της Ευρώπης, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται την άνοιξη του 2025, ενώ οι τιμές δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί.