Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Dacia Bigster

Ελλάδα 11:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Dacia Bigster

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Dacia Bigster

ΝΕΑ

Η Dacia παρουσίασε το Bigster, το νέο (και πολυαναμενόμενο) SUV μοντέλο της το οποίο εισαγάγει την εταιρεία σε μια καινούργια κατηγορία γι’ αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Dacia συνεχίζεται και επεκτείνεται και μάλιστα με πολλές αξιώσεις. Το καινούργιο Bigster είναι αυτό που θα αναλάβει έναν σημαντικό ρόλο, να βάλει την εταιρεία σε ένα άγνωστό της και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ένα περιβάλλον στο οποίο δεν έχει εμπειρία και αντιπροσώπευση ως τώρα. Ωστόσο, οι άνθρωποι της Dacia έχουν την πείρα και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν ώστε να συνεχίσουν να διακρίνονται.

Το ολοκαίνουργιο Bigster ανήκει στην κατηγορία C- SUV. Το αμάξωμά του έχει το πρόσφατο στυλ της εταιρείας και δείχνει δυναμικό, ανθεκτικό και ευρύχωρο.

Advertisement
Advertisement

Ο Ντενί Λε Βοτ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Από την ανακοίνωση του προγράμματος Renaulution, το 2021, ανανεώσαμε πλήρως τη μάρκα με τη Νέα Ταυτότητα: Nέα χρώματα, νέο λογότυπο, νέα κατεύθυνση, νέες εκθέσεις.

»Παράλληλα, παραμένοντας πιστοί σε εμάς τους ίδιους, κάναμε την Dacia πιο επιθυμητή και φιλόδοξη από ποτέ, διατηρώντας παράλληλα την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής. Σήμερα, με το Bigster, η Dacia ανταποκρίνεται περισσότερο από ποτέ στις προσδοκίες των πελατών της κατηγορίας C».

To αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B. Η σχεδίαση του αμαξώματός του διακρίνεται από το συμπαγές, κάθετο μπροστινό μέρος, που είναι τυπικό για SUV. Η μάσκα του ακολουθεί πιστά το πρόσφατο στυλ της Dacia και φέρει το νέο έμβλημα «Dacia link» στο κέντρο. Το ανάγλυφο, οριζόντιο καπό σχεδιάστηκε για να δίνει στον οδηγό καλή ορατότητα του δρόμου.

Advertisement

Τα χαρακτηριστικά φώτα, εμπρός και πίσω, η διχρωμία στο αμάξωμα καθώς και οι ιδιαίτερης σχεδίασης τροχοί του, που μπορούν να είναι διάστασης από 17 έως 19 ιντσών, συνιστούν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο θυμίζει έντονα αυτό του καινούργιου Duster, όμως προσδίδει τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη ταυτότητα του Bigster.

Στο εσωτερικό του νέου μοντέλου, η ευρυχωρία και η πρακτικότητα είναι τα βασικά πλεονεκτήματά του. Η σχεδίαση στο ταμπλό ενισχύει τον δυναμικό χαρακτήρα του και δίνει την αίσθηση ενός στιβαρού οχήματος.

Advertisement

Οι δύο οθόνες, τόσο στον πίνακα οργάνων 7,0 ιντσών όσο και η αφής 10,1 ιντσών, στο κέντρο της κονσόλας κάνουν το καινούργιο SUV να είναι σύγχρονο και σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ρουμανική εταιρεία, το καινούργιο μοντέλο έχει καλό επίπεδο κατασκευής και εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων, υπάρχει καλύτερη ηχομόνωση, διζωνικός κλιματισμός, πανοραμική οροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, καθώς και σύστημα πολυμέσων με έξι ηχεία και ήχο Arkamys 3D. Επίσης, διαθέτει και το έξυπνο πρακτικό σύστημα YouClip.

Το πορτμπαγκάζ είναι μεγάλο, διαθέτει αποσπώμενες μπάρες για να διαχωρίζεται ο όγκος του και υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί περισσότερο η χωρητικότητά του καθώς οι πλάτες του πίσω καθίσματος αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ρουμανική εταιρεία, το καινούργιο μοντέλο έχει καλό επίπεδο κατασκευής και εξοπλισμού. Μεταξύ άλλων, υπάρχει καλύτερη ηχομόνωση, διζωνικός κλιματισμός, πανοραμική οροφή, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, καθώς και σύστημα πολυμέσων με έξι ηχεία και ήχο Arkamys 3D. Επίσης, διαθέτει και το έξυπνο και πρακτικό σύστημα YouClip.

Το πορτμπαγκάζ είναι μεγάλο, διαθέτει αποσπώμενες μπάρες για να διαχωρίζεται ο όγκος του και υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί περισσότερο η χωρητικότητά του καθώς οι πλάτες του πίσω καθίσματος αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40.

Όπως έχει ανακοινώσει η Dacia, το καινούργιο Bigster θα διατίθεται με τον 1.0 TCe Eco-G των 101 ίππων (100, ονομαστικά) που είναι διπλού καυσίμου (υγραέριο κίνησης, αμόλυβδη βενζίνη), με τον 1.0 TCe των 131 ίππων (130, ονομαστικά), καθώς και με στην έκδοση Hybrid 155, με το υβριδικό σύστημα.

Επίσης, θα είναι τόσο δικίνητο όσο και τετρακίνητο. Όπως ανακοινώθηκε, η παγκόσμια παρουσίαση του νέου μοντέλου θα γίνει στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού (14-20 Οκτωβρίου).