Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Audi A5!

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Audi A5!

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Audi A5!

ΝΕΑ

O κύβος ερρίφθη και η Audi αποκαλύπτει το νέο Α5, το οποίο έρχεται, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, να αντικαταστήσει το τρέχον Α4.

Advertisement
Advertisement

Νέα πλατφόρμα, νέα σχεδίαση, νέα γκάμα κινητήρων και διαφορετικό όνομα, κατά την πρόθεση της Audi να αλλάξει όλα τα -μέχρι τώρα- δεδομένα για τα μοντέλα των μελλοντικών γενιών.

Το νέο Audi A5 αποκαλύφθηκε ως η κορυφαία αντικατάσταση του τρέχοντος A4 και θα διατίθεται ως σεντάν και ως στέισον βάγκον, αλλά όχι ως κουπέ και καμπριολέ, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το newsauto.

Οπτικά, το A5 είναι ξεκάθαρα μια εξέλιξη του A4, με μια ομαλή σχεδίαση που δανείζεται στοιχεία από το A6 E-tron saloon EV concept που παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια. Το κλειδί για την εμφάνιση είναι οι καμάρες των τροχών που οι σχεδιαστές αναφέρουν ως «μύες Quattro».

Advertisement
Advertisement

 Το νέο μοντέλο «πατάει» πάνω στη νέα Premium Πλατφόρμα (PPC) της Audi, η οποία αντικαθιστά, μετά από 17 χρόνια, την αρχιτεκτονική MLB του τρέχοντος A4 και δεν έχει καμία σχέση με την Premium Platform Electric, που θα υποστηρίξει τα νέα ηλεκτρικά της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του Q6 E. -tron.

Το A5 θα προσφέρει αρχικά μια σειρά από θερμικούς κινητήρες και ήπια υβριδικά σύνολα, τα τελευταία θα χρησιμοποιούν ένα νέο σύστημα MHEV Plus, που αναπτύχθηκε από την Audi και χρησιμοποιεί δύο μοτέρ γεννήτριες για καλύτερη απόδοση και ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση.

Η γκάμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο εξελίξεις του EA888 βενζινοκίνητου του ομίλου Volkswagen , που αποδίδει είτε 148 ίππους είτε 201 ίππους. Και τα δύο συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ η τετρακίνηση Quattro είναι μια επιλογή, διαθέσιμη στην πιο ισχυρή έκδοση.

Advertisement

Το A5 θα διατίθεται, επίσης, σε μια τροποποιημένη έκδοση του turbo-diesel των 2,0 λίτρων της Volkswagen, εξοπλισμένη με το σύστημα MHEV Plus, ενισχύοντας την απόδοσή του στους 201 ίππους και μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 10 g/km.

Αναμένεται, επίσης, το κορυφαίο S5, με τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα βενζίνης των 3,0 λίτρων, να αποδίδει 362 ίππους.

Advertisement

Εμπνευσμένο από το Q6 E-tron, στο εσωτερικό ξεχωρίζει μια μεγάλη καμπύλη οθόνη που χρησιμεύει ως το σημείο εστίασης στο ταμπλό. Χωρίζεται σε ψηφιακό πίνακα οργάνων 11,9 ιντσών και οθόνη αφής infotainment 14,5 ιντσών.