Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το υβριδικό Toyota Hilux

Ελλάδα 15:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το υβριδικό Toyota Hilux

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το υβριδικό Toyota Hilux

ΝΕΑ

Ακόμα και τα «αγροτικά» φαίνεται ότι είναι υποχρεωμένα να μπουν και αυτά στην εποχή του εξηλεκτρισμού.

Advertisement
Advertisement

Για περισσότερο από μισό αιώνα, το Toyota Hilux έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια φήμη για την εξαιρετική αντοχή και ανθεκτικότητα, εξυπηρετώντας πιστά τους πελάτες του στα πιο δύσκολα περιβάλλοντα του κόσμου.

Το νέο Toyota Hilux Hybrid 48V σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του εμβληματικού Hilux, συνδυάζοντας τη φημισμένη ανθεκτικότητά του με ένα σύγχρονο ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα κίνησης.

Σχεδιασμένη τόσο για επαγγελματίες όσο και για λάτρεις του off-road, αυτή η έκδοση ενισχύει τις επιδόσεις του Hilux χωρίς να υποβαθμίζει τις επαγγελματικές του ικανότητες.

Advertisement
Advertisement

Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, που συνδυάζεται με έναν κινητήρα turbodiesel 2,8 λίτρων, διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν μετατροπέα DC-DC, παρέχοντας πρόσθετη ισχύ 12 kW και ροπή 65 Nm.

Η μπαταρία διαθέτει 13 κυψέλες και χωρητικότητα 4,3Αh. Με βάρος μόλις 7,6 kg, είναι επίσης αρκετά συμπαγής ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τα πίσω καθίσματα του οχήματος.

Ο κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 204 ίππους στις 3.400 στροφές και ροπή 500 Nm μεταξύ 1.600 και 2.800 σ.α.λ.. Διαθέτει ψεκασμό καυσίμου common rail, υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας και υδρόψυκτο Intercooler.

Advertisement

Στα βασικά οφέλη του συστήματος περιλαμβάνονται η ομαλότερη επιτάχυνση, ο μειωμένος θόρυβος και οι κραδασμοί και η βελτιωμένη οικονομία καυσίμου μέσω της αναγεννητικής πέδησης.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας-γεννήτρια είναι τοποθετημένος αρκετά ψηλά, ώστε να διατηρείται η ικανότητα του οχήματος να βαδίζει στα 700 χιλιοστά.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα μειώνει επίσης τις ταχύτητες ρελαντί του κινητήρα από τις 720 στις 600 σ.α.λ., βοηθώντας τις επιδόσεις εκτός δρόμου.

Επιπλέον, το νέο σύστημα Multi-Terrain Select (MTS) ενισχύει την πρόσφυση και τη σταθερότητα σε έξι συνθήκες οδήγησης, όπως άμμος, λάσπη και χιόνι.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την ικανότητα μεταφοράς φορτίου καθώς το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 1.000 kg και η ικανότητα ρυμούλκησης τα 3.000 kg.

Advertisement

Η βασική αρχιτεκτονική παραμένει ίδια με πλαίσιο τύπου σκάλας, ανάρτηση με φύλα σούστας και διπλά αμορτισέρ στον πίσω άξονα, τετρακίνηση με κοντό κιβώτιο, και εξαιρετικά off road χαρακτηριστικά.

Οι υψηλές προδιαγραφές εξοπλισμού περιλαμβάνουν το σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect και ένα πακέτο ήχου JBL premium με εννέα ηχεία.

Το Toyota Safety Sense, συμπεριλαμβανομένου ενός βελτιωμένου συστήματος Pre-Collision System και Adaptive Cruise Control, προσφέρει όλα τα συστήματα υποβοήθησης που είναι πλέον απαραίτητα και στα pick-up.

To σύστημα πολυμέσων Toyota Smart Connect προσφέρει πλοήγηση μέσω cloud και ενσωμάτωση smartphone, βελτιώνοντας τη συνολική οδηγική εμπειρία.