Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το ηλεκτρικό Jeep Wagoneer S

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη εταιρεία με την τεράστια παράδοση προχωρά και αυτή στην ηλεκτρική της εποχή με ένα ιστορικό όνομα σε νέα εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

Η Jeep παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό Wagoneer S, το οποίο διαθέτει 600 ίππους και αυτονομία πάνω από 480 χιλιόμετρα, με στόχο να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y.

Αυτό το μοντέλο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, και είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Jeep μετά το Avenger.

Θα είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Wagoneer που θα είναι διαθέσιμο σε πολλές αγορές του κόσμου, συνδυάζοντας την αριστοκρατική σχεδίαση με τις εντυπωσιακές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το Wagoneer S διαθέτει ένα σύστημα κίνησης με δύο κινητήρες που αποδίδει 600 ίππους και 700 Nm ροπής, καθιστώντας το το πιο ισχυρό Jeep μέχρι σήμερα.

Μπορεί να επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ελαφρώς ταχύτερα από το Tesla Model Y Performance.

Αυτό το SUV είναι κατασκευασμένο στη νέα πλατφόρμα STLA Large της Stellantis, διαθέτει μπαταρία 100 kWh και αυτονομία που πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η φόρτιση από το 5% στο 80% διαρκεί 28 λεπτά χρησιμοποιώντας αρχιτεκτονική 400V.

Οι δύο νέοι ηλεκτροκινητήρες της Stellantis, είναι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα για να παρέχουν κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Advertisement

Το Wagoneer S περιλαμβάνει το σύστημα SelecTerrain της Jeep με πέντε λειτουργίες οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Snow και Sand.

Ο μπροστινός κινητήρας μπορεί να αποσυνδεθεί για εξοικονόμηση ενέργειας σε ταχύτητες ταξιδιού.

Οι δομικές βελτιώσεις στο πλαίσιο προσφέρουν 35% βελτιωμένη ακαμψία στρέψης του αμαξώματος και μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς.

Advertisement

Το Wagoneer S διαθέτει βελτιωμένη σχεδίαση με επανασχεδιασμένη μάσκα με τις παραδοσιακές επτά κάθετες σχισμές της Jeep και βελτιωμένη αεροδυναμική, επιτυγχάνοντας συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29, τον χαμηλότερο για κάθε Jeep.

Στο εσωτερικό, διαθέτει μια πολυτελή καμπίνα με πολλές οθόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης 12,3 ιντσών για τον οδηγό, μιας κεντρικής οθόνης αφής 12,3 ιντσών και μιας οθόνης 10,25 ιντσών για τον συνοδηγό.

Το εσωτερικό παρέχει μεγάλους χώρους για τους επιβάτες, ένα ευρύχωρο πορτμπαγκάζ 866 λίτρων, ένα ηχοσύστημα McIntosh με 19 ηχεία, μπόλικο δέρμα υψηλής ποιότητας και επενδύσεις σε μαύρο αλουμίνιο με κεραμική επίστρωση, ανθεκτικό στις γρατζουνιές και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Το πολυτελές Wagoneer S θα κυκλοφορήσει μέσα στην χρονιά στις ΗΠΑ και αργότερα θα φθάσει και στις άλλες αγορές του κόσμου, σε κάποιες από τις οποίες είναι πολύ πιθανό να εφοδιαστεί και με έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης.