Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα υβριδική Porsche 911 Carrera GTS (+video)

Ελλάδα 0:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα υβριδική Porsche 911 Carrera GTS (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα υβριδική Porsche 911 Carrera GTS (+video)

ΝΕΑ

Ακόμη ένα κάστρο έπεσε. Η Porsche παρουσίασε την καινούργια 911 Carrera GTS η οποία διαθέτει υβριδικής διάταξης boxer κινητήρα T-Hybrid για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Το 1963 ήταν η χρονιά που παρουσιάστηκε η πρώτη Porsche 911. To 1997 ήταν η πρώτη 911 με υδρόψυκτο κινητήρα. Το 2024 είναι η σειρά παρουσίασης της πρώτης 911 με υβριδικής διάταξης κινητήρα.

H καινούργια 911 Carrera GTS έχει το νέο επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3,6 λίτρων και διαθέτει ηλεκτρικό turbo και έναν σύγχρονο μόνιμου μαγνήτη ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι προσαρμοσμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (PDK) οκτώ σχέσεων.

Σύμφωνα με την Porsche, ο boxer κινητήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 485 ίππους και μέγιστη ροπή 570 Nm. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 54 ίππους και μέγιστη ισχύ 150 Nm. H μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του συστήματος φτάνει τους 541 ίππους, δηλαδή αυτή είναι κατά 61 ίππους αυξημένη συγκριτικά με αυτή της προηγούμενης γενιάς 911 GTS. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τού συστήματος T-Hybrid φτάνει τα 610 Nm.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, η καινούργια 911 Carrera GTS επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 312 χλμ./ώρα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει υπερτροφοδότη καυσαερίων ο οποίος διαθέτει φτερωτή η οποία κινείται από ένα μικρών διαστάσεων ηλεκτρικό μοτέρ. Αυτό είναι τοποθετημένο μεταξύ του συμπιεστή και του αεροστροβίλου και έχει ισχύ 15 ίππους.

Χάρη σε αυτό η περιστροφή της φτερωτής είναι άμεση στο παραμικρό πάτημα του δεξιού πεντάλ από τον οδηγό, το ίδιο και η απόδοση της ροπής. Το αποτέλεσμα είναι οι καλύτερες επιδόσεις, συγκριτικά με πριν, αλλά και η μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement

Η Porsche, ανακοινώνει ότι η μέση τυποποιημένη κατανάλωση της νέας 911 Carrera GTS Coupe είναι 10,5-11,0 λίτρα/100 χλμ. (κατά WLTP) και η αντίστοιχη της νέας 911 Carrera GTS Cabriolet 10,7-11,0 λίτρα/100 χλμ. (κατά WLTP).

Το καινούργιο μοντέλο διαθέτει σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης στον βασικό εξοπλισμό του. Φυσικά, η ανάρτησή του είναι η Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) η οποία έχει σύστημα που ελέγχει ηλεκτροϋδραυλικά τη λειτουργία των αντιστρεπτικών δοκών της.

Advertisement

Επίσης, διατίθεται και με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (PASM) τα οποία προσαρμόζουν τη σκληρότητα και την ικανότητά τους να απορροφούν τους κραδασμούς αναλόγως του ρυθμού κίνησης και του επιλεγμένου από τον οδηγό προγράμματος απόδοσης της ροπής.

Το αμάξωμά της έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι πιστό στη διαχρονικότητα της 911 αλλά και να έχει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση. Για τον λόγο αυτόν διαθέτει ενεργά αεροδυναμικά πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα τα οποία είναι κλειστά όταν το όχημα κινείται με σχετικά χαμηλή ταχύτητα ή όταν δεν είναι μεγάλη η ανάγκη για την ψύξη του κινητήρα και του συστήματος πέδησης. Όταν χρειάζεται, αυτά ανοίγουν αναλόγως.

Προαιρετικά, διατίθεται με φώτα τεχνολογίας HD matrix LED τα οποία-όπως ανακοινώνει η Porsche- αποτελούνται από 32.000 στοιχεία, συνολικά. Χαρακτηριστικά, οι εμπρός προβολείς έχουν ικανότητα φωτεινότητας που ξεπερνά σε απόσταση τα 600 μέτρα εμπρός από όχημα.

Advertisement

Στο πίσω μέρος της η καινούργια 911 Carrera GTS είναι ευρύτερη από πριν. Χαρακτηριστικό της είναι ότι η γρίλια που υπάρχει ακριβώς κάτω από το πίσω παρμπρίζ έχει πέντε (διαμήκη) ανοίγματα σε κάθε πλευρά και χάνεται στον χώρο όπου αποσύρεται η πίσω αεροτομή όταν δεν είναι εκτεταμένη.

Ο λογότυπος της Porsche είναι μεγαλύτερος σε διαστάσεις και η επιφάνεια για την πινακίδα κυκλοφορίας είναι διαμορφωμένη πιο ψηλά από πριν. Τέλος, οι δύο κυκλικές απολήξεις της εξάτμισης βρίσκονται κεντρικά τοποθετημένες, εντός του αεροδυναμικού διαχύτη.

Στο εσωτερικό της, η νέα 911 Carrera GTS διαθέτει για πρώτη φορά πλήρως ψηφιακό ταμπλό. Στον πίνακα οργάνων υπάρχει κυρτή οθόνη 12,6 ιντσών ενώ αυτή στο κέντρο είναι 10,9 ιντσών. Φυσικά, το επίπεδο εξοπλισμού είναι κορυφαίο (και προφανώς ακριβό στα προαιρετικά στοιχεία του).

Από την Porsche ανακοινώθηκε ότι έχουν αρχίσει οι παραγγελίες για το νέο μοντέλο στην ευρωπαϊκή αγορά. Η τιμή πώλησης της 911 Carrera GTS Coupe στη Γερμανία ξεκινά από τα 170.600 ευρώ. Εκεί, η τιμή του προαιρετικού ενεργού αεροδυναμικού πακέτου για το αμάξωμά της κοστίζει 2.713,20 ευρώ. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να παραδίδονται στους ιδιοκτήτες τους από το φθινόπωρο.

Τέλος, η Porsche παρουσίασε και την 911 Carrera, η οποία θα διατίθεται επίσης με coupe, με cabrio και με targa αμάξωμα. Σε αυτή, ο τρίλιτρος twin turbo boxer κινητήρας έχει βελτιωθεί και αποδίδει 394 ίππους και μέγιστη ροπή 450 Nm.

Αυτή επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα (σε 3,9 δευτερόλεπτα με το εξοπλιστικό πακέτο Sport Chrono) και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 294 χλμ./ώρα. Συγκριτικά με πριν, είναι ταχύτερη κατά 0,1 δευτερόλεπτα στο 0-100 χλμ./ώρα και η τελική ταχύτητά της μεγαλύτερη κατά μόλις 1 χλμ./ώρα. Η τιμή της 911 Carrera Coupe στη Γερμανία ξεκινά από τα 128.700 ευρώ.