Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση στην υπέρτατη τευτονική έκφρασή της. Η νέα Mercedes-Maybach είναι το κορυφαίο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας στη σύγχρονή εποχή, ένα SUV μοντέλο το οποίο είναι υπερβολικό σε κάθε τομέα του.

Advertisement
Advertisement

Η ονομασία Maybach είναι κάτι το ιδιαίτερο στην Αυτοκίνηση. Πριν από περίπου 102 χρόνια τα οχήματα που έφεραν το εμπορικό σήμα της άρχισαν να θεωρούνται τα πολυτελέστερα όλων.

Με την εμπορική πορεία τής εταιρείας να μην είναι αυτή που έπρεπε στο πέρασμα των χρόνων έκτοτε, θα εξαγοραστεί από την Daimler το 1960 και στα τέλη του 1990 η γερμανική φίρμα θα προσπαθήσει να την επαναφέρει ως ανεξάρτητη κατασκευαστική μονάδα.

Το εγχείρημα θα αποτύχει και η ιστορία θα επαναληφθεί. Αυτό θα ισχύσει μέχρι το 2015 όταν τα στελέχη της Mercedes-Benz θα αποφασίσουν να επαναλανσάρουν τη Maybach ως την ανώτατη εξοπλιστική έκδοση των μεγάλων μοντέλων της γερμανική εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Maybach EQS SUV 680
Υπό το συγκεκριμένο πλαίσιο, δηλαδή της κορυφαίας έκδοσης σε ό,τι αφορά στον εξοπλισμό που θα διαθέτει, δημιουργήθηκε η Mercedes-Maybach EQS SUV. Θυμίζουμε ότι η EQS SUV, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της που είναι η SUV εκδοχή της EQS, παρουσιάστηκε επίσημα πέρυσι το καλοκαίρι.

Τώρα, είναι η σειρά της Mercedes-Maybach EQS SUV η οποία κάνει το επίσημο ντεμπούτο της με την ευκαιρία διεξαγωγής της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της συγκεκριμένης διοργάνωσης καθώς οι Κινέζοι είναι από τους καλύτερους πελάτες για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Advertisement

Στο αμάξωμά της, η Mercedes-Maybach EQS SUV έχει τη χαρακτηριστική διχρωμία των μοντέλων τής Maybach και μικρές διαφορές συγκριτικά με τη Mercedes-Benz EQS SUV, οι οποίες αφορούν στη μάσκα -και συγκεκριμένα στην εμπεριεχόμενη γρίλια- και στα εκεί φωτιστικά σώματα.

Στο πλάι, είναι εμφανής η χρωμιωμένη λωρίδα η οποία διατρέχει τα παράθυρα, ενώ στην πίσω κολώνα του αμαξώματος υπάρχει το ιστορικό έμβλημα της Maybach. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οι διαφορές έγκεινται επίσης στα εκεί φώτα (τα οποία έχουν διαφορετική φωτιζόμενη κίνηση όταν ανάβουν) και στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Οι κυριότερες αλλαγές στη Mercedes-Maybach EQS SUV αφορούν στο εσωτερικό της, όπως είναι αναμενόμενο. Το αυτοκίνητο δεν έχει επιμηκυσμένο μετατρόχιο (φτάνει τα 3.210 χλστμ.) αλλά είναι τετραθέσιο κάτι που επιτρέπει την μεγαλύτερη άνεση των πίσω επιβατών, κυρίως αυτών.

Advertisement

Στο ταμπλό, υπάρχει η μεγάλη οθόνη «MBUX Hyperscreen», το δέρμα nappa που καλύπτει όλο το εσωτερικό είναι βαμμένο με τη χρήση φυτικών ουσιών, το ηχοσύστημα είναι κορυφαίο και το επίπεδο εξοπλισμού υπερβαίνει αυτό που μπορεί να έχει κάποιος στην Mercedes-Benz EQS SUV.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαμορφώσει τα υλικά και τον χρωματισμό τής νέας Mercedes-Maybach EQS SUV σε συνεργασία με τους απόλυτα εξειδικευμένους τεχνίτες του τμήματος «Maybach Manufaktur».

Τέλος, η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση του καινούργιου μοντέλου είναι ρυθμισμένη να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη άνεση, ενώ το εσωτερικό είναι ακόμα πιο ήσυχο και απομονωμένο από τους εξωτερικούς θορύβους χάρη στην καλύτερη ηχομόνωση.

Μπαταρίες, απόδοση
Η καινούργια Mercedes-Maybach EQS 680 SUV έχει μπαταρίες ιόντων λιθίου πραγματικής ενεργειακής χωρητικότητας 108,4 kWh οι οποίες δίνουν στο αυτοκίνητο μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία 600 χλμ. (κατά «WLTP»). Σύμφωνα με τη MercedesMaybach, αυτές μπορούν να φορτίσουν σε παροχή έως 200 kW και να πληρωθούν με ενέργεια από το 20%-80% σε 31 λεπτά της ώρας, σε αυτή την περίπτωση.

Τέλος, η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 658 ίππων και μέγιστης συνδυαζόμενης ροπής 950 Nm. Όπως ανακοινώθηκε, το αυτοκίνητο επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε έρχονται οι νέες Mercedes;
Πως θα τονώσει η Mercedes τη Maybach;
Μια Mercedes-AMG SL 63 για την έρημο- και όχι μόνο