Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Bugatti Tourbillon

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Bugatti Tourbillon

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Bugatti Tourbillon

ΝΕΑ

H διάδοχος της Chiron είναι εντυπωσιακή από όλες τις απόψεις.

Advertisement
Advertisement

Η Bugatti παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά σύγμοντέλο παραγωγής της (τέταρτο αν συνυπολογίζουμε και την EB110) που αντικαθιστά τη Chiron και ονομάζεται Tourbillon, όπως τα σπέσιαλ και πανάκριβα ρολόγια.

Η Tourbillion έχει τα πάντα καινούργια. Από το μονοκόκ πλαίσιο και την ανάρτηση έως και το σύστημα πρόωσης.

Καρδιά του τελευταίου είναι ο νέος V16 των 8.300 κυβικών, που είναι ατμοσφαιρικός και αποδίδει μόνος του 1.000 ίππους. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης με συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες -δύο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω- που αποδίδουν συνολικά 800 ίππους. Επίσης υπάρχει και μια μπαταρία 25 kWh στο κέντρο του αμαξώματος η οποία εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει τα 58 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος φτάνει τους 1.800 ίππους που επαρκούν για ένα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0 δεύτερα, ένα 0-200 σε 5,0 και ένα 0-300 χλμ./ώρα σε εντυπωσιακά 10,0 δεύτερα.

Η τελική ταχύτητα των 380 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε λιγότερα από 25 δεύτερα, ενώ ένα υπάρχει το ειδικό Speed Key ανεβαίνει στα 450 χλμ./ώρα.

Οπτικά η Tourbillon κάνει σαφές πως πρόκειται για μια Bugatti, καθώς η φόρμα του αμαξώματός της αποτελεί την εξέλιξη και αεροδυναμικά, αυτού της Chiron.

Advertisement

Κάτι ανάλογο ισχύει και για το εσωτερικό, όπου ξεχωρίζουν τα όργανα που είναι τοποθετημένα σταθερά στην κολώνα του τιμονιού και έχουν σχεδιαστεί από Ελβετούς ωρολογοποιούς.

Οι πρώτες από τις συνολικά 250 Bugatti Tourbillon που θα κατασκευαστούν θα παραδοθούν το 2026, ενώ η τιμή τους θα ξεκινά από τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement