Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vanquish (+video)

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vanquish (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Aston Martin Vanquish (+video)

ΝΕΑ

Η Aston Martin απέκτησε καινούργια, δωδεκακύλινδρη ναυαρχίδα.

Advertisement
Advertisement

Η Vanquish επέστρεψε για τα καλά στη γκάμα της Aston Martin παίρνοντας τη θέση της ναυαρχίδας της μάρκας και έχοντας κάτω από το μακρύ καπό της, παραδοσιακό χαρακτηριστικό των Grand Tourismo, έναν V12.

Με χωρητικότητα 5.200 κυβικών και πολλές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη γενιά του 12κύλινδρου της βρετανικής μάρκας. Έτσι οι υπερσυμπιεστές του έχουν κατά 15% μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής, ενώ κατά 15% έχει αυξηθεί και η σχέση συμπίεσης.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν νέου εκκεντροφόροι, καινούργιες κυλινδροκεφαλές και πολλαπλές εισαγωγές.

Advertisement
Advertisement

Με όλα αυτά ο V12, για τον οποίο επέμενε ο ιδιοκτήτης της μάρκας Lawrence Stroll, αποδίδει 835 ίππους και 1.000 Nm και σύμφωνα με τους μηχανικούς της μάρκας θα είναι σύμφωνος με τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων τουλάχιστον έως το 2030.

Από πλευράς επιδόσεων το μήκους 4,85 μέτρων και βάρους 1.774 κιλών πολυτελές κουπέ χρειάζεται μόλις 3,2 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ώρα και έχει τελική 345 χλμ./ώρα.

Όσο για το κιβώτιο είναι αυτόματο οχτώ σχέσεων της ZF, η ροπή καταλήγει στους πίσω τροχούς, ενώ υπάρχει και ένα νέο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Advertisement

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από συνδυασμό αλουμινίου και ανθρακονημάτων και είναι 75% πιο άκαμπτο σε σχέση με το προηγούμενο.

Οπτικά η νέα Vanquish είναι άμεσα αναγνωρίσιμη ως Aston Martin και συνεχίζει την παράδοση που θέλει τις Aston να είναι από τα πιο όμορφα supercars. Ταυτόχρονα έχει τις κλασικές γραμμές ενός πολυτελούς κουπέ με μεγάλο καπό και χυτές γραμμές.

Advertisement

Η εμφατική μάσκα της θυμίζει πάντως την One 77, ενώ το πιο χαρακτηριστικό σημείο του αυτοκινήτου είναι το πίσω μέρος με την ξεχωριστή σχεδίαση.

Το εσωτερικό είναι φυσικά πολυτελές, ενώ διαφοροποιείται από αυτά των DB12 και Vantage κυρίως χάρη στη διαφορετική σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας. Φυσικά το παρόν δίνουν και οι οθόνες που είναι δύο, με διαγώνιο 10,25 ιντσών. Η μια είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων η άλλη για το σύστημα infotainment.

O βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και μια πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή καθώς και επενδύσεις από αλκαντάρα, ενώ για την τιμή υπολογίστε πως η νέα Aston Martin Vanquish ξεκινά στη Μεγάλη Βρετανία από τις 356.000 ευρώ.

Advertisement