Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally (+ video)

Ελλάδα 12:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally (+ video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η Ford Mustang Mach-E Rally (+ video)

ΝΕΑ

Η Ford δημοσίευσε επίσημα κάποια στοιχεία που αφορούν στη Mustang Mach-E Rally, την πιο αγωνιστική εκδοχή του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Την πρωτοείδαμε ως πρωτότυπο τον περασμένο Ιούλιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Εκεί, η Ford αποκάλυψε ότι εξελίσσει μια έκδοση της Mustang Mach-E την οποία ονόμασε «Rally».

To αυτοκίνητο ήταν καμουφλαρισμένο και δεν μπορούσαμε να δούμε λεπτομέρειες από το αμάξωμά του.

Όμως, ήταν εμφανές ότι το ύψος από το έδαφος ήταν μεγαλύτερο, συγκριτικά, και διέθετε τροχούς και ελαστικά που παρέπεμπαν σε αυτά που χρησιμοποιούνται σε ένα αγωνιστικό για ράλι.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, η Ford παρουσίασε επίσημα τη Mustang MachE Rally στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου. Η συγκεκριμένη έκδοση βασίστηκε στη Mustang Mach-E GT AWD.

Έτσι, οι δύο ηλεκτροκινητήρες που διαθέτει αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 487 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή «τουλάχιστον 880 Nm» (sic).

Advertisement

Το αμάξωμά της διαθέτει δύο εγκάρσιες μαύρες λωρίδες στο καπό του, προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω -όπως και στα μαρσπιέ του- και σχετικά μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος του, οι σχεδιαστές της οποίας εμπνεύστηκαν από την αντίστοιχη του Focus RS.

Advertisement

Επίσης, στον εμπρός προφυλακτήρα του διαθέτει ενισχυμένο σημείο για τη ρυμούλκησή του, όπως ισχύει στα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι τροχοί του είναι διάστασης 19 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά Michelin CrossClimate 2 διάστασης 235/55 R19.

Η ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών της Mustang Mach-E Rally είναι 91 kWh και το ύψος της ανάρτησής της αυξήθηκε κατά 20 χλστμ. συγκριτικά με αυτή της Mustang MachE.

Τέλος, στο αυτοκίνητο έχει αναβαθμιστεί το σύστημα πέδησης το οποίο πλέον έχει δαγκάνες της Brembo και δισκόφρενα 385 χλστμ.

Advertisement

Στο εσωτερικό της, η Mustang Mach-E Rally διαφέρει από τις άλλες εκδόσεις χάρη στο λευκού χρώματος πλαστικό που έχει τοποθετηθεί στο ταμπλό και το τιμόνι, αλλά και από τα ειδικά σχεδιασμένα τύπου μπάκετ εμπρός καθίσματα που διαθέτει. Στο έδρανο αυτών υπάρχει ανάγλυφη η ονομασία της έκδοσης.

Τέλος, το σύστημα παραμετροποίησης απόδοσης της ροπής στους τροχούς διαθέτει και ένα επιπλέον πρόγραμμα το οποίο ονομάζεται «RallySport Drive Mode».

Αυτό εφαρμόζεται για πρώτη φορά και το λογισμικό του είναι ρυθμισμένο για την κίνηση με γρήγορο ρυθμό τόσο σε άσφαλτο όσο και σε χωματόδρομο. Εκτός από τη ροπή, προσαρμόζει κατάλληλα διαρκώς και τον ρυθμό απόσβεσης των αμορτισέρ.

Προς το παρόν, η Ford δεν ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη Mustang Mach-E Rally. Αυτό θα γίνει αργότερα, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται στην αγορά εντός του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Δυναμική παρουσία στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023
Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS: Το απόλυτο αγχολυτικό
Συγκριτική δοκιμή: BMW i4 M50 Gran Coupe vs Ford Mustang Mach-E GT