Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Kia EV6 GT από… άλλο πλανήτη

Ελλάδα 15:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Kia EV6 GT από… άλλο πλανήτη

ΝΕΑ

Ένα Kia EV6 GT από… άλλο πλανήτη

ΝΕΑ

Ο σχεδιαστής Zephyr Designz αποφάσισε να μετατρέψει το Kia EV6 σε ένα όχημα με επιδόσεις hypercar και αντίστοιχη εμφάνιση στο αμάξωμά του.

Advertisement
Advertisement

Το Kia EV6 GT είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής. Εκτός από την απαράμιλλη ευρυχωρία στο εσωτερικό του, οι δύο ηλεκτροκινητήρες του έχουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 585 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 740 Nm.

Οι τιμές αυτές κάλλιστα θα έβγαζαν ασπροπρόσωπο ένα supercar αναφορικά με τη δύναμή του και το ίδιο συμβαίνει και με τις επιδόσεις. Το οικογενειακό αυτοκίνητο της Kia (ας μην ξεχνάμε τον κατασκευαστικό χαρακτήρα του), στη συγκεκριμένη εκδοχή του επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 260 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το EV6 GT δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα από τις υπόλοιπες, πιο αδύναμες εκδόσεις του μοντέλου. Αυτό θέλησε να αλλάξει ο σχεδιαστής που ονομάζεται Zephyr Designz, ο οποίος δημιούργησε εικόνες για πώς θα ήθελε να είναι το κορυφαίο EV6.

Σε αυτές, βλέπουμε ότι το αμάξωμά του μοιάζει με αυτό ενός αγωνιστικού οχήματος του Γερμανικού ή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού. Ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας έχει ενσωματωμένα διπλά αεροδυναμικά πτερύγια και splilter από ανθρακονήματα. Το άνοιγμα για την εισαγωγή αέρα στο καπό του συμβάλλει και αυτό στη σπορ εικόνα του.

Advertisement

Στο πλάι, διακρίνουμε τους μεγαλύτερους θόλους των τροχών, με αυτούς πίσω να φιλοξενούν και τα αντίστοιχα ανοίγματα για τη ροή του αέρα προς τους εκεί τροχούς ή απλά για αισθητικούς λόγους. Στο πίσω μέρος του αμαξώματος ξεχωρίζει η μεγάλων διατάσεων αεροτομή, επίσης από ανθρακονήματα, η οποία θα εξασφαλίζει την παραγωγή μεγάλης κάθετης δύναμης όταν αυξάνεται η ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Ακόμα ένα εντυπωσιακό στοιχείο που έχει προσθέσει ο σχεδιαστής είναι οι τροχοί ελαφρού κράματος 21 ιντσών, οι οποίοι ενισχύουν την αγωνιστική μορφή τού οχήματος. Η καλλιτεχνική απεικόνιση θα μπορούσε να «κρύβει» ένα αναβαθμισμένο κινητήριο σύστημα και ανάρτηση αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Kia EV6 GT
Πώς λέτε να τα πήγε η Ferrari 355 κόντρα στο Kia EV6; (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Kia EV6 AWD vs Ford Mustang Mach-E RWD vs VW ID.4 GTX