Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο

ΝΕΑ

Έλον Μασκ: Έξαλλος για τον Καντίροφ και το Cybertruck με το πολυβόλο

ΝΕΑ

«Είστε καθυστερημένοι που νομίζετε πως το έδωσα εγώ;»

Advertisement
Advertisement

«Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πόσο ψεύδονται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης,» είπε ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης της Tesla απαντώντας σε συγγραφέα που έγραψε στο X δίνοντας τη δική του απάντηση μετά το σόου του Τσετσένου ηγέτη, Ρασμάν Καντίροφ με το Tesla Cybertruck, το οποίο εξόπλισε με ένα πολυβόλο.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ απάντησε σε σωρεία σχολείων στο Χ τα οποία τον κατηγορούσαν πως ο ίδιος δώρισε το όχημα στον στρατηγό που συνεργάζεται στενά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η απάντησή του ήταν κάθετη: «Είστε τόσο καθυστερημένοι που πιστεύετε πως δώρισα ένα Cybertruck σε έναν Ρώσο στρατηγό;».

Το σχόλιο του Έλον Μασκ έρχεται ως απάντηση στον Αμερικανό συγγραφέα, καθηγητή, δικηγόρο και συγγραφέα, Σεθ Άμπραμσον, ο οποίος νωρίτερα είχε αναρωτηθεί πώς ο Έλον Μασκ διαθέτει οχήματα έτοιμα για στρατιωτική χρήση σε εγκεκριμένους εχθρούς της Αμερικής. «Γιατί αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη ιστορία στην Αμερική σήμερα; Γιατί το West Point χαϊδεύει έναν άνθρωπο που εργάζεται ανοιχτά εναντίον των ΗΠΑ;», έγραψε ο Άμπραμσον.

Advertisement
Advertisement

«Αυτό είναι ακόμα ένα παράδειγμα του πόσο ψεύδονται τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Έλον Μασκ.

Σημειώνεται πως ο Άμπραμσον είχε κοινοποιήσει την είδηση από τον Anton Gerashchenko, σύμβουλο του Ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί πως ο Έλον Μασκ έδωσε το ηλεκτρικό αγροτικό στον Καντίροφ.

Όλα ξεκίνησαν όταν το Σάββατο, ο Καντίροφ ανάρτησε ένα βίντεο στο Telegram, όπου φαίνεται να οδηγεί το πικάπ της Tesla, που είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο ευχαριστώντας τον Μασκ.

Advertisement

«Έλον, ευχαριστώ! Έλα στο Γκρόζνι, θα σε υποδεχτώ ως τον πιο αγαπητό μου καλεσμένο!» δήλωσε ο Καντίροφ, που είναι στενός σύμμαχος του Πούτιν και υπόκειται σε πολλές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Πρόσθεσε ότι θα στείλει το Cybertruck στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία συνεχίζει την πλήρους κλίμακας επίθεσή της.