Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκτοξεύτηκε η δημοφιλία των κλασικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 19:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτοξεύτηκε η δημοφιλία των κλασικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Εκτοξεύτηκε η δημοφιλία των κλασικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Ο κορωνοϊός επέφερε μείωση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων αύξησε ωστόσο τη δημοφιλία των κλασικών.

Advertisement
Advertisement

Σφοδρό ήταν το χτύπημα που υπέστη η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες έβαλαν λουκέτο στα εργοστάσιά τους και η έλλειψη ημιαγωγών εξελίχθηκε σε γόρδιο δεσμό.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της πλήρους Έκθεσης για την αγορά του 2020 που καταδεικνύει πως ο αριθμός των επιβατικών που πουλήθηκαν παγκοσμίως το περασμένο έτος γνώρισε πτώση της τάξεως του 15,3%.

Αχτίδα αισιοδοξίας, ωστόσο, αποτέλεσαν τα κλασικά αυτοκίνητα, τα οποία, «είδαν» τη δημοφιλία τους να εκτοξεύεται. Αυτό ήταν το εύρημα της ιστοσελίδας “Car & Classic”, που επικεντρώνεται στις δημοπρασίες σπάνιων και εμβληματικών τετράτροχων κατασκευών.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο τρίμηνο του 2021, η ιστοσελίδα κατέγραψε πως οι επισκέψεις των αναγνωστών στα κορυφαία 200 μοντέλα που φιλοξενούνται στη σελίδα της ήταν αυξημένη κατά 39% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.

Μεγάλο ενδιαφέρον γνώρισαν οι Porsche 911 και Jaguar E-Type, τα ανέκαθεν δημοφιλή Mustang και Skyline, η BMW E30, το RX-7 με τον περιστροφικό κινητήρα, το Ford Escort XR3i, αλλά και οι Toyota MR2 και Supra.

Advertisement

Στον αντίποδα, μειώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για τα Ford Cortina, MGB GT και VW Beetle. Αυτό ίσως σημαίνει πως οι εν δυνάμει αγοραστές θα προτιμούσαν να εντάξουν στο γκαράζ τους ένα γρήγορο κλασικό μοντέλο που όταν μεσουρανούσε στα μάτια τους ήταν… dream car, παρά ένα αυτοκίνητο που είχε προσιτή τιμή.

Advertisement

Για ποιο λόγο, όμως, αυξήθηκε η κίνηση στις ιστοσελίδες με κλασικά αυτοκίνητα; Μια ανάγνωση είναι πως εξαιτίας της αυξημένης παραμονής των πολιτών στις κατοικίες τους (ελέω τηλεργασίας), οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων είχαν περισσότερο χρόνο ώστε να αναπολήσουν το αυτοκίνητο που είχαν ερωτευτεί όταν ήταν νέοι.

«Για κάποιους (σ.σ. οι περιορισμοί στην κυκλοφορία) σήμαιναν περισσότερος χρόνος για την υλοποίηση ενός πρότζεκτ. Κάποιοι, όμως, που είχαν μαζέψει χρήματα για να πάνε διακοπές, αποφάσισαν τελικά να τα διαθέσουν στην αγορά του αυτοκινήτου που πάντα ήθελαν να έχουν», αναφέρει ο διευθυντής σύνταξης του Car & Classic, Chris Pollitt.

Advertisement

Με πληροφορίες από carscoops

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μείωση τιμών στα κλασικά αυτοκίνητα – Αντιστέκονται οι Ferrari
«Διαβατήριο» και εμπόδια για κλασικά αυτοκίνητα λόγω Brexit
Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα αναπαλαιωμένο κλασικό Mini; (+video)