Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έκπληξη: Apple και Porsche μαζί;

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έκπληξη: Apple και Porsche μαζί;

ΝΕΑ

Έκπληξη: Apple και Porsche μαζί;

ΝΕΑ

Οι δύο μεγάλες εταιρείες αναπτύσσουν όλο και περισσότερους δεσμούς μεταξύ τους που ίσως καταλήξουν στην δημιουργία ενός κοινού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Porsche και ο τεχνολογικός γίγαντας Apple πρόκειται να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, με πιθανό αποτέλεσμα ένα μοναδικό όχημα «Apple-Porsche». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρόλο που το αυτοκίνητο μπορεί να μην φέρει σε εμφανές σημείο το λογότυπο της Apple, καθώς η ουσία της συνεργασίας θα είναι ενσωματωμένη στην τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Η Apple έχει επιδιώξει εδώ και καιρό να εισέλθει στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά το φιλόδοξο Project Titan διακόπηκε τελικά τον Φεβρουάριο του 2024 μετά από επένδυση περίπου δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, το όνειρο της Apple να αφήσει το στίγμα της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας της στα αυτοκίνητα, με την Porsche να αναδεικνύεται σε βασικό συνεργάτη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της Porsche Taycan Turbo GT, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook εμφανίστηκε ως καλεσμένος-έκπληξη, δίνοντας έμφαση στην ενσωμάτωση των προϊόντων της Apple στα οχήματα της Porsche.

Η Porsche έχει γίνει κύριος πελάτης για το νέο σύστημα CarPlay Plus, το οποίο η Apple σχεδιάζει να δοκιμάσει εκτενώς σε αυτοκίνητα Porsche.

Advertisement

Αυτή η στρατηγική συνεργασία επιτρέπει στην Porsche να γίνει πιο ανεξάρτητη από την λιγότερο αξιόπιστη μονάδα λογισμικού της Volkswagen, την Cariad, και να διερευνήσει συνεργασίες εκτός του ομίλου VW, όπως η πρόσφατη εμπλοκή της με την Rivian.

Οι πρώτοι καρποί της συνεργασίας Apple-Porsche αναμένεται να εμφανιστούν στην ηλεκτρική Porsche Cayenne, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026.

Advertisement

Αυτό το νέο μοντέλο θα διαθέτει μια κοινή ιδέα διεπαφής, συγχωνεύοντας τις εμπειρίες χρήστη της Porsche και της Apple.

Οι αναφορές αναφέρουν επίσης το ενδιαφέρον της Porsche για τα συστήματα μπαταρίας της Apple, τα οποία αρχικά προορίζονταν για το καταργημένο πλέον έργο «i-Car».

Συνολικά, η εντατικοποιημένη συνεργασία μεταξύ της Apple και της Porsche έχει ως στόχο να συνδυάσει την τεχνολογία αιχμής με τον αυτοκινητιστικό σχεδιασμό υψηλών επιδόσεων. Μένει να δούμε πως θα εκφραστεί σε ένα κοινό μοντέλο και πότε αυτό θα γίνει πραγματικότητα.

Advertisement