Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και Οδική Ασφάλεια (+video)

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και Οδική Ασφάλεια (+video)

ΝΕΑ

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και Οδική Ασφάλεια (+video)

ΝΕΑ

Η οδήγηση είναι μια ευχάριστη διαδικασία και μια αναγκαία καθημερινή πράξη. Όμως, αυτή πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και συμπεριφοράς για την προστασία όλων μας στον δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 οι αγωνιζόμενοι προετοιμάζονται για τον εθνικό μας αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Γνωρίζουν ότι το άθλημα ενέχει κίνδυνο αλλά λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν κάποιο ατύχημα.

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι όταν κινούμαστε στον δρόμο είτε με το αυτοκίνητό μας, το δίκυκλό μας ή ως πεζοί. Με την ευκαιρία διεξαγωγής του Ράλλυ, αγωνιζόμενοι και στελέχη της διοργανώτριας αρχής ξεκίνησαν μια καμπάνια Οδικής Ασφάλειας για να μας υπενθυμίσουν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε στον δρόμο αλλά και να μας ευαισθητοποιήσουν να είμαστε πιο προσεκτικοί οδηγοί.

Οι συνήθεις αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους, η μεγαλύτερη ή υπερβολική ταχύτητα κίνησης, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Advertisement
Advertisement

Για όλα αυτά ας δούμε τι έχουν να μας πουν Έλληνες αγωνιζόμενοι και τα στελέχη της Motorsport Greece.

Λάμπρος Αθανασούλας: «Στο δημόσιο δρόμο οφείλουμε πάντα να συμμορφωνόμαστε με τα όρια ταχύτητας. Οδηγώντας πιο γρήγορα ή πιο αργά βάζουμε σε κίνδυνο τον εαυτό μας και τους γύρω μας».

Γιώργος Αμούτζας: «Στο σενάριο καμιά φορά ο πρωταγωνιστής φεύγει γκαζωμένος μετά από αρκετά ποτά. Στην ταινία, βέβαια, μπορούμε να ξαναγυρίσουμε τη σκηνή. Στη ζωή όχι…».

Advertisement

Νώντας Καρανικόλας: «Για εμένα είναι αδιανόητο να εκκινήσω με το αγωνιστικό αυτοκίνητό μου, προτού κουμπώσω τη ζώνη ασφαλείας και δέσω το κράνος μου. Για εσάς;».

Θέμης Χαλκιάς: «Πιστεύεις ότι μπορείς να κοιτάς το κινητό ενώ οδηγείς, να στέλνεις μηνύματα ή να τσεκάρεις τα social. Άκουσέ με! Δεν μπορείς και κάποια στιγμή θα το διαπιστώσεις με οδυνηρό τρόπο».

Advertisement

Τάκης Πουρναράκης: «Ρωτάτε: Τι να κάνω για να είμαι ασφαλής; Απλό: Να φοράς πάντα ζώνη/κράνος, να σέβεσαι τα όρια ταχύτητας, να μην οδηγείς ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ/ουσιών και να προσέχεις το δρόμο – όχι το κινητό».