Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εφιάλτης για τους αγοραστές τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά

Ελλάδα 18:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εφιάλτης για τους αγοραστές τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Εφιάλτης για τους αγοραστές τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Όσοι σκοπεύουν να αγοράσουν μεταχειρισμένο ηλεκτρικό θα πρέπει να ψάξουν πολύ καλά το παρελθόν του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το εγχείρημα της Hertz στα ηλεκτρικά οχήματα με μια μαζική αγορά 30.000 αυτοκινήτων της Tesla κατέληξε σε αποτυχία, όπως αναφέρει το New York Magazine.

Ο γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων ξεφορτώνεται τώρα αυτά τα μεταχειρισμένα Tesla, αλλά οι αγοραστές βρίσκονται αντιμέτωποι με προβληματικά οχήματα.

Η Hertz είχε αρχικά ως στόχο να καταστήσει το 20% του στόλου της ηλεκτρικό, ξεκινώντας με μια σημαντική αγορά μοντέλων της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το υψηλό κόστος συντήρησης και η ταχεία μείωση της αξίας αυτών των ηλεκτρικών τρόμαξαν την εταιρεία, οδηγώντας την στην πώληση του στόλου.

Τα μεταχειρισμένα Tesla έμοιαζαν με πολύ καλές προσφορές, ειδικά με την έκπτωση φόρου για μεταχειρισμένα EV ύψους 4.000 δολαρίων στις ΗΠΑ, προκαλώντας μια έντονη δραστηριότητα στις αντιπροσωπείες της Hertz.

Μια αντιπροσωπεία στο Smithtown της Νέας Υόρκης πούλησε μέχρι και 30 Tesla την εβδομάδα. Ωστόσο, σύντομα προέκυψαν προβλήματα.

Advertisement

Ο Bijay Pandey από το Irving του Τέξας αγόρασε ένα Model 3 Long Range του 2022 για 25.000 δολάρια. Γρήγορα αντιμετώπισε προβλήματα: το αυτοκίνητο δεν διάβαζε σωστά την τάση και ένα συνεργείο αμαξωμάτων ανακάλυψε μια τρύπα στο κάτω μέρος του αμαξώματος, οδηγώντας σε περαιτέρω προβλήματα.

Ένας τεχνικός της Tesla προειδοποίησε για ακραίες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια λόγω ενός κατεστραμμένου πακέτου μπαταρίας υψηλής τάσης, με τις επισκευές να κοστίζουν πάνω από 13.000 δολάρια – καμία από τις οποίες δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Advertisement

Η Hertz επέτρεψε στον Pandey να ανταλλάξει το αυτοκίνητο, αλλά υπέμεινε μια αναμονή δύο μηνών, ενώ εξακολουθούσε να καταβάλλει πληρωμές.

Φόρουμ όπως το Reddit και ιστότοποι για λάτρεις της Tesla είναι γεμάτα με προειδοποιήσεις κατά της αγοράς μεταχειρισμένων Tesla από την Hertz.

Πολλά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ειδικά εκείνα που χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες όπως η Uber, υποφέρουν από εκτεταμένη φθορά, συμπεριλαμβανομένης της έντονης χρήσης γρήγορης φόρτισης και οδήγησης μέχρι να αδειάσει η μπαταρία.

Advertisement

Κατά συνέπεια, οι αγοραστές συνιστάται να επιλέγουν μεταχειρισμένα Tesla απευθείας από την εταιρεία, τα οποία είναι πιθανό να βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Η Hertz έχει σιωπήσει σχετικά με το θέμα, εστιάζοντας αντ’ αυτού στην πώληση των υπόλοιπων 20.000 Tesla μέχρι το τέλος του έτους.

Σε απάντηση ερωτημάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Hertz Gil West δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύεται να μειώσει το στόλο των Tesla και να βοηθήσει τους πελάτες της σε οποιαδήποτε ζητήματα με τα οχήματα.

Κάθε Tesla συνοδεύεται από εγγύηση κίνησης 12 μηνών/20.000 χιλιομέτρων, έλεγχο 115 σημείων και εγγύηση επαναγοράς επτά ημερών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις αυτές, οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να προσεγγίσουν αυτές τις «ευκαιρίες» με προσοχή, κατανοώντας τους πιθανούς κινδύνους και τα κόστη που σχετίζονται με τα EV με υψηλά χιλιόμετρα, τα πρώην ενοικιαζόμενα οχήματα.