Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εφαρμογή στο τηλέφωνο σας γλιτώνει από τα πρόστιμα

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εφαρμογή στο τηλέφωνο σας γλιτώνει από τα πρόστιμα

ΝΕΑ

Εφαρμογή στο τηλέφωνο σας γλιτώνει από τα πρόστιμα

ΝΕΑ

Όταν σας γράψουν για υπερβολική ταχύτητα δεν έχουν τελειώσει όλες οι ελπίδες σας για να γλιτώσετε το πρόστιμο.

Advertisement
Advertisement

Ένα δικηγορικό γραφείο στη Γαλλία έχει εισαγάγει μια νέα εφαρμογή τηλεφώνου που επιτρέπει στους οδηγούς να αγωνιστούν εναντίον των προστίμων για υπέρβαση των ορίων ταχύτητας.

Η εφαρμογή ονομάζεται Flash Radar και αναπτύχθηκε από τον δικηγόρο Eric de Caumont, με σκοπό να καταστήσει απλή και ευκολότερη τη διαδικασία για οποιονδήποτε οδηγό θέλει να προσβάλει ένα πρόστιμο για υπέρβαση ταχύτητας.

Οι χρήστες απλά ανεβάζουν μια φωτογραφία του προστίμου στην εφαρμογή στα Android ή iOS και το δικηγορικό γραφείο αναλαμβάνει την υπόλοιπη διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία χρεώνει 57 Ευρώ για να προσβληθεί το πρόστιμο, αλλά, με δεδομένο ότι τα πρόστιμα στη Γαλλία φτάνουν μέχρι 500 Ευρώ, αξίζει τα λεφτά.

Η εφαρμογή είναι αυτή τη στιγμή αποκλειστική για τη Γαλλία και υποστηρίζει τόσο iPhone όσο και Android συσκευές.

Το γραφείο δεν έχει αποκαλύψει αν σχεδιάζει να την επεκτείνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά με τον αριθμό των λήψεων να αυξάνεται ήδη, είναι πιθανό να δούμε αυτή την ιδέα υλοποιημένη και αλλού.

Advertisement

Στη Γαλλία, οι φωτογραφικές κάμερες ταχύτητας έχουν αποδειχθεί πηγές έσοδων, με τους οδηγούς να καταβάλλουν 2 δισ. ευρώ το 2023 για κυκλοφοριακές παραβάσεις, με τις μισές από αυτές να προέρχεται από πρόστιμα που έχουν εκδοθεί τις κάμερες.

Οι οδηγοί που θέλουν να αποφύγουν τις υπερβάσεις ταχύτητας και τα πρόστιμα μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές πλοήγησης όπως το Waze, παρά το γεγονός ότι στη Γαλλία δεν επιτρέπεται η αναφορά των φωτογραφικών καμερών ταχύτητας στον χάρτη τους.

Advertisement