Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: Ταξίδι στο όνειρο

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: Ταξίδι στο όνειρο

ΝΕΑ

DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY: Ταξίδι στο όνειρο

ΝΕΑ

Η ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του DS 4 συνδέεται με το όραμα του πρωτοπόρου συγγραφέα και πιλότου Antoine De Saint Exupery, δημιουργώντας ένα κομψοτέχνημα αισθητικής και συναισθηματικής απόλαυσης.

Advertisement
Advertisement

Για μια εταιρεία όπως η DS Automobiles, η οποία από την ίδρυσή της είχε πάντα στόχο να ξεχωρίζει, ένα αυτοκίνητο δεν είναι μόνο ένα βιομηχανικό προϊόν. Είναι μαζί και η διήγηση μιας όμορφης ιστορίας για την ανθρώπινη δημιουργικότητα και το πνεύμα των μεγάλων οραματιστών που σημάδεψαν και άλλαξαν την εποχή τους.

Για την DS Automobiles κυρίαρχη προτεραιότητα είναι κάθε φορά να αναδεικνύει αυτή την διαφορετική, την τόσο γοητευτική πλευρά του αυτοκινήτου. Κάτι που κάνει για άλλη μια φορά με τα μοντέλα της συλλογής DS Antoine De Saint Exupery Collection, τα οποία και πάλι έχουν μία πολύ ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθούν.

Η έμπνευση για την δημιουργία τους συνδέεται με ένα από τα πιο ανήσυχα πνεύματα του 20ού αιώνα. Του συγγραφέα και πρωτοπόρου πιλότου Antoine de Saint Exupéry, η μυθιστορηματική ζωή του οποίου ακόμα και σήμερα μνημονεύεται ως υπόδειγμα ανεξάντλητης τόλμης και ασυγκράτητης δίψας για την περιπέτεια.

Advertisement
Advertisement

Ο αγαπημένος συγγραφέας με την ασίγαστη δίψα για την υπέρβαση των ορίων, δίνει στην DS Automobiles την έμπνευση να δημιουργήσει κάτι μοναδικό. Μία σειρά από ειδικές εκδόσεις για τα μοντέλα της, αφιερωμένα όχι μόνο στον ίδιο αλλά και στην μεγάλη γαλλική τέχνη του ταξιδιού.

Πρόκειται για μια συλλογή περιορισμένης έκδοσης από τα μοντέλα της εταιρείας, τα οποία το κάθε ένα συνδέεται θεματικά με ένα από τα διάσημα βιβλία του συγγραφέα.

Στόχος της DS Automobiles ήταν να τιμήσει τον Antoine de Saint Exupéry και παράλληλα να δημιουργήσει κάποια συναρπαστικά αυτοκίνητα γεμάτα συμβολισμούς και αλληγορίες, αποτίνοντας φόρο τιμής στους αγγελιοφόρους των ουρανών.

Advertisement

Στην περίπτωση του DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY, η κεντρική ιδέα προέρχεται από το μυθιστόρημα «Ο Ταχυδρόμος του Νότου».

Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από όμορφες εικόνες γεμάτες ποίηση και τολμηρές περιπέτειες από την ζωή του συγγραφέα ως πιλότος της ταχυδρομικής υπηρεσίας.

Advertisement

Εικόνες εντυπωσιακές από αμμόλοφους της ερήμου, αχανείς εκτάσεις και απόκρημνα βουνά, τα οποία έγιναν διαχρονικά το σύμβολο της ένωσης του ανθρώπου με τη μηχανή.

Η σιλουέτα του DS 4 είναι μοναδική στην κατηγορία με αναλογίες που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό συμπαγές hatchback και προσεγγίζουν crossover.

Το περίγραμμα είναι sport, πολύ μυώδες και συμπαγές, ενώ κάθεται πάνω σε πολύ μεγάλους τροχούς συνολικής διαμέτρου 720 χιλιοστών, με απόσταση από το έδαφος 19 εκ.

Advertisement

Με μήκος 4,40 μέτρων, πλάτος 1,83 μέτρων, ύψος 1,47 μέτρα, η αναλογία του αμαξώματος προς τους τροχούς μεγάλης διαμέτρου, αναδεικνύει την επιβλητική εμφάνιση του μοντέλου που είναι πραγματικά μοναδική.

Το προφίλ συνδυάζει ρευστότητα και αιχμηρές σχεδιαστικές γραμμές. Οι αναδυόμενες λαβές των θυρών, συνδυάζονται με γλυπτές επιφάνειες στα πλάγια.

Για να αναδείξει ακόμα περισσότερο τη μεγάλη περιπέτεια του Antoine de Saint Exupéry μεταξύ γης και ουρανού, η γαλλική εταιρεία έχει επιλέξει ένα πολύ ιδιαίτερο χρώμα για το αμάξωμα της ειδικής αυτής έκδοσης του DS 4.

Πρόκειται για μία γκρι-μωβ απόχρωση, η οποία πήρε το όνομα “Night Flight” από τον τίτλο του βιβλίου του συγγραφέα, και χάρη στα μαργαριταρένια στίγματα που ενσωματώνει, αλλάζει απόχρωση ανάλογα την ώρα της ημέρας και τον τρόπο που το φως πέφτει επάνω του.

Επιπλέον στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την έκδοση είναι οι ειδικά σχεδιασμένες μαύρες γυαλιστερές «diamond cut» ζάντες 19 ιντσών με το όνομα SEVILLE, οι οποίες στο καπάκι της πλήμνης έχουν το χρώμα Night Flight. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται ένα κράμα αλουμινίου, το οποίο ως υλικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αεροπορία.

Η εκλεπτυσμένη μαύρη γρίλια στη μάσκα έχει ανάγλυφες λεπτομέρειες δίνοντας μία διάσταση του δέους που έχει κανείς κοιτάζοντας τον έναστρο ουρανό.

Σε συνδυασμό με τους προβολείς Matrix Led Vision και τα εντυπωσιακά φώτα ημέρας, η φωτεινή υπογραφή του DS 4 αφήνει το νου να τρέξει σε μακρινές περιπέτειες και ανοιχτούς ορίζοντες.

Οι προβολείς DS MATRIX LED VISION προσαρμόζουν αυτόματα τη φωτεινή τους δέσμη με εμβέλεια 300 μέτρων, ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, χωρίς να ενοχλούν τους διερχόμενους οδηγούς.

Συμπληρώνονται με νέα φώτα ημέρας (με 98 από τα 150 συνολικά LEDs). Εκτός από την αναγνωρίσιμη κάθετη φωτεινή υπογραφή, αυτά τα φώτα ημέρας εκτελούν μια νέα “κινούμενη” εικόνα καλωσορίσματος.

Το σαλόνι του DS 4 Antoine de Saint Exupéry μοιάζει με μια μαγική εικόνα, καθώς ξεφεύγει από την λογική ενός αυτοκινήτου και αφήνεται στη μαγεία της πτήσης και του ουρανού.

Και μαζί στην επιμονή της γαλλικής εταιρείας για ένα κορυφαίο craftmanship, μία αίσθηση πολυτέλειας και ευ ζην που χαρακτηρίζει όλα τα αυτοκίνητά της.

Το ταμπλό είναι επενδυμένο με δέρμα Nappa Criollo Brown, θυμίζοντας κόκπιτ αεροπλάνου εκείνης της εποχής.

Στα δεξιά του ταμπλό υπάρχει μία πολύ όμορφη σύνθεση από γραμμές οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ραφές σε περλέ απόχρωση Cassel Earth, το σχήμα των οποίων παραπέμπει στα ίχνη που αφήνουν τα αεροπλάνα όταν απομακρύνονται στον ουρανό.

Τα αναπαυτικά καθίσματα είναι και αυτά κατασκευασμένα από σαγρέ δέρμα Criollo Brown Nappa, που θυμίζουν έντονα τον εξοπλισμό των πρωτοπόρων της αεροπλοΐας.

Κάτω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων με την επένδυση που θυμίζει μπρασελέ ρολογιού, υπάρχει η υπογραφή της DS, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο την αίσθηση της πολυτέλειας που κυριαρχεί στο σαλόνι της συγκεκριμένης έκδοσης.

Ο φόρος τιμής στον Antoine de Saint Exupéry εμφανίζεται σε ένα σηματάκι με το όνομα του συγγραφέα-πιλότου δίπλα από την οθόνη πολυμέσων.

Μαζί υπάρχει και ένα πορτοκαλί αστέρι, σαν εκείνα που ακολουθούσαν οι πιλότοι της εποχής για να προσανατολίζονται στις πτήσεις τους, ενώ δίπλα στην υπογραφή του υπάρχει η σιλουέτα ενός αεροπλάνου, υπενθυμίζοντας πάντα την περιπετειώδη διάσταση της προσωπικότητάς του.

Στα μαρσπιέ των θυρών υπάρχει μία ειδική χρωμιωμένη πλακέτα με το όνομα του συγγραφέα και το σκίτσο ενός έλικα αεροσκάφους.

Στην πλακέτα αυτή αναγράφεται σε ανθρακί χρώμα η φράση «Τα αστέρια καθορίζουν τις πραγματικές αποστάσεις για εμάς», η οποία προέρχεται από το μυθιστόρημα «Night Flight» και αναδεικνύει το γεμάτο τόλμη πνεύμα εκείνων των πρωτοπόρων των μεγάλων ταξιδιών.

Για να μην διακόπτεται η αρμονία της εσωτερικής επένδυσης αλλά και η ρευστότητα στην όψη, το εσωτερικό διέπεται από καινοτομίες που στοχεύουν στη δημιουργία περιβάλλοντος πλήρους ηρεμίας στην καμπίνα του DS 4.

Παράδειγμα το DS AIR, ένα καινοτόμο σύστημα κλιματισμού με κρυφούς αεραγωγούς που δεν διακρίνονται.

Περιλαμβάνει σύστημα καθαρισμού του αέρα που προστατεύει ενεργά την καμπίνα με αισθητήρες εσωτερικής και εξωτερικής ανίχνευσης ρύπανσης. Η ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό βελτιστοποιείται μέσω ενός συστήματος φιλτραρίσματος που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Η ποιότητα του αέρα καταγράφεται και εμφανίζεται στην κεντρική οθόνη.

Η συγκεκριμένη έκδοση του DS 4 διαθέτει ένα ιδιαίτερα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού με στοιχεία τα οποία δεν συναντώνται ως στάνταρ στην κατηγορία.

To DS Extended Head Up Display είναι το πρώτο βήμα προς την επαυξημένη πραγματικότητα, επιτρέποντας στις βασικές πληροφορίες για την οδήγηση να προβάλλονται απευθείας στον δρόμο.

Βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα κίνησης, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, η πλοήγηση, οι ειδοποιήσεις ή ακόμα και πληροφορίες για τη μουσική που ακούγεται στην καμπίνα και την τηλεφωνική κλήση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο του οδηγού σε ευρεία διαγώνιο 21 ιντσών.

Το DR Iris System είναι ένα πλήρως ανασχεδιασμένο σύστημα ψυχαγωγίας που βασίζεται στην αισθητηριακή και βιωματική τεχνολογία.

Εκμεταλλεύεται τη χρηστικότητα ενός smartphone με απτή, απρόσκοπτη και άμεση απόκριση, που βασίζεται στην ιδέα της εξατομίκευσης των προφίλ και τη χρήση εικονιδίων (widgets).

Το DS IRIS SYSTEM προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου με φυσικές φωνητικές εντολές και χειρονομίες, δημιουργώντας έναν πολύ ικανό on board βοηθό που “εκτελεί” τα αιτήματα των επιβατών. Ενσωματώνει και το ChatGPT (με χρήση στην Αγγλική προς το παρόν).

Το καινοτόμο Smart Touch είναι μία οθόνη αφής των 5 ιντσών με σύστημα ελέγχου χειρονομιών, που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.

Ο αισθητήρας πίσω από την οθόνη αναγνωρίζει την κίνηση του χεριού και χειρονομίες που αντιστοιχούν σε κινήσεις όπως μεγέθυνση και σμίκρυνση καθώς και αναγνώριση χειρόγραφου.

Το DS Drive Assist επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2 (το υψηλότερο Επίπεδο που επιτρέπεται σε δημόσιους δρόμους αυτή τη στιγμή) προσαρμόζοντας την ταχύτητα ανάλογα με τη ροή της κυκλοφορίας.

Έχει επίσης την ικανότητα για ακινητοποίηση και επανεκκίνηση του οχήματος σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης. Το σύστημα εξασφαλίζει επίσης ακριβή τοποθέτηση του αυτοκινήτου στη λωρίδα της επιλογής του οδηγού.

Επιπλέον περιλαμβάνει: προσπέραση κατά τη διάρκεια της αυτόνομης οδήγησης, ρύθμιση της ταχύτητας στις στροφές και προσαρμογή της ταχύτητας βάσει της οδικής σήμανσης.

Σε ό,τι αφορά τις επιλογές σε κινητήρια σύνολα, το DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY προσφέρεται στην αγορά με τρείς επιλογές κινητήρων: Puretech 130hp, BlueHDI 130hp, plug-in hybrid 225hp αλλά και hybrid 136hp. Οι υβριδικές επιλογές είναι αυτές που τονίζουν ακόμα περισσότερο το καινοτόμο πνεύμα αυτής έκδοσης, προσφέροντας μεγάλη ισχύ για εξαιρετικές επιδόσεις σε συνδυασμό με μοναδική οικονομία σε καύσιμο.

Το DS 4 ANTOINE DE SAINT EXUPÉRY είναι κατασκευασμένο σε έκδοση περιορισμένης παραγωγής και απευθύνεται σε ανθρώπους που πέρα από την πολυτέλεια και το μοναδικό γαλλικό στιλ της μάρκας, θέλουν να νιώσουν λίγη από την έξαψη εκείνων που όρισαν τα ταξίδια προς την απόλυτη ελευθερία και την περιπέτεια.

Η DS Automobiles και ο ανεξάντλητος Antoine de Saint Exupéry συνδέουν τον κόσμο του αυτοκινήτου με εκείνον της αεροπορίας, σε ένα αποτέλεσμα απίστευτης ομορφιάς και φινέτσας.

Μα πάνω και πέρα από όλα, αποτελούν μία ωδή προς την ανθρώπινη ανάγκη για υπέρβαση των ορίων που κάνει τα αυτοκίνητα της DS Automobiles όχι απλά βιομηχανικά προϊόντα, αλλά αισθητικές και πνευματικές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις.